Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Ощадбанк пояснив, якою послугою українці не зможуть користуватися за кордоном

Клієнти телефонують на гарячу лінію, де їм радять відвідати відділення банку офлайн для вирішення питання

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

В Ощадбанку зробили важливе попередження

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Українці, які виїхали за кордон, скаржаться, що не можуть відновити доступ до додатку Ощадбанку.

Про це заявила одна із клієнток у розділі відгуків банку на спеціалізованому порталі "Мінфін".

Так, вона розповіла, що виїхала з дітьми в Швецію та втратила телефон, на якому був додаток Ощадбанку. Після цього вона зателефонувала на гарячу лінію установи.

"Попросила сьогодні працівника гарячої лінії змінити номер телефону, щоб я змогла зайти в додаток, паролі і логін у мене були записані, вона мене допитували, поки не з'ясували, що це все-таки я. Паспорт, ідентифікаційний код, дівоче прізвище моєї мами. І в результаті сказали йти в відділенні Ощадбанку, щоб я змінила номер телефону", – розповіла клієнтка.

Вона пояснила, що в Швеції немає такого відділення. А їй потрібний доступ до картки, бо туди їй приходить допомога на дитину – 864 грн щомісяця.

"Як це огидно, нічим і ні разу цей банк не допоміг. Для чого ви придумали дзвінки з закордону, коли ви нічим людям не допомагаете? Таке враження що ви залишилися в СССР. Беріть приклад з інших банків", – написала жінка.

Як це пояснюють в Ощадбанку

Менеджери банку підтвердили, що оператори справді можуть задати певний ряд питань для перевірки інформації для унеможливлення шахрайський дій в подальшому, якщо клієнт телефонує до контакт-центру з іншого номеру.

"Фінансовий номер в телефонному режимі, на жаль, немає можливості змінити, це можна буде зробити тільки у відділенні Ощадбанку", – зауважили у банку.

Клієнтці порадили знімати готівку або ж розраховуватися банківською картою в магазинах, поки у неї за кордоном немає доступу до Ощад 24/7.

Яка комісія на зняття грошей з картки Ощадбанку

Власники карт можуть знімати кошти без комісії в межах ліміту 20 тис. грн в місяць. Однак, якщо ви знімаєте понад ліміт, то комісія буде 1%.

Також ви можете сплатити комісію, якщо вам знадобиться зняти гроші з карти Ощадбанку без карти. В такому випадку комісія за використання банкомату або терміналу буде 0,5% від суми, що знімається, але не менше 5 грн.

Раніше ми пояснювали, які кредити зараз доступні для українців від банків ПриватБанк, Monobank, Ощадбанк та ПУМБ. Також ми розповідали, чи можуть в Ощадбанку оформити карту без вашого відому.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.