Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Оформити "Картку киянина" буває проблемно: що можуть не зробити в Ощадбанку

Клієнтці відмовили в оформленні довіреності на "Карту киянина", особисто її забрати з відділення жінка не може

Фото: УНІАН, КМДА. Колаж: Pro Гроші

Клієнтка невдало оформила "Картку киянина" в Ощадбанку

Фото: УНІАН, КМДА. Колаж: Pro Гроші

Українка звернулася в Ощадбанк, щоб оформити "Картку киянина", але співробітники надали жінці інформацію, яка суперечить одна одній. Мова про банківську довіреність, яку клієнтка планувала написати на свого чоловіка, аби він мав змогу забрати картку з відділення.

Скаргу опублікували на порталі Мінфін у розділі відгуків.

Користувачка, зареєстрована під ніком Villa77, розповіла, що "Картку киянина" видає тільки Ощадбанк, тож їй нічого не залишалося, як замовити оформлення там. Для отримання достовірної інформації жінка провела кілька консультацій з працівниками, які запевнили, що можна написати довіреність на третю особу в присутності клієнтки, аби потім картку міг отримати на руки хтось інший.

Водночас у відділенні здійснити цю процедуру категорично відмовилися і просто прийняли заявку.

"Після звернення на гарячу лінію надійшла відповідь, що працівники були зобов'язані оформити банківську довіреність і потім по ній видати картку. У результаті карта вже оформлена, чоловікові її не видадуть, а я не маю можливості поїхати в це відділення ще раз", – констатувала користувачка.

Вона повідомила про порушення представників фінустанови і детально описала ситуацію, але отримала стандартну відповідь про проведення додаткової роботи з працівниками щодо дотримання норм законодавства. Киянка впевнена, що це звичайна спроба уникнути конфлікту, а насправді жодних дій для допомоги і вирішення проблеми здійснено не було.

"Моя картка, мабуть, там і залишиться на згадку. Дуже шкода, що коли клієнт порушує норми законодавства, йому загрожує кримінальна відповідальність, а за порушення цих норм фінансовими установами ми можемо отримати просту відписку", – зауважила жінка.

Кому видають "Картку киянина"

Муніципальну картку можуть отримати такі українці:

  • внутрішньо переміщені особи, які живуть у Києві;
  • зареєстровані у столиці громадяни;
  • особи, які офіційно працевлаштовані у Києві;
  • громадяни, які мають право на пільги, доплати, допомогу та компенсації відповідно до законодавства та актів Київради/КМДА;
  • учні та студенти навчальних закладів Києва всіх рівнів акредитації, їхні батьки (опікуни).

Що дозволяє "Картка киянина"

Попит на оформлення досить великий, оскільки ця муніципальна картка дає чимало переваг. По-перше, пільговики можуть безплатно їздити всіма видами комунального громадського транспорту столиці. Підтвердження права на пільгу забезпечує валідація картки в салоні транспорту чи в метро.

По-друге, карту можна використовувати як аналог транспортної. Зокрема поповнити на 50 поїздок і оплачувати. Плюс діє система знижок – нижча вартість кожного проїзду за більшу кількість одноразово придбаних поїздок.

По-третє, на "Картку киянина" нараховують соціальні виплати, що дозволяє оплачувати нею житлово-комунальні послуги без додаткових комісій. І наостанок, власники картки мають знижки в деяких театрах і музеях, аптеках, зоопарках і мережах магазинів.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що клієнти Ощадбанку не мають доступу до банкоматів у відділеннях. Також ми повідомляли, що помилка працівника Ощадбанку коштувала клієнту грошей від ООН.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.