Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

У відділеннях Ощадбанку клієнтам можуть не видати картки – що там вимагають

Без надання паперових документів клієнтам можуть не видати картку, хоча консультація запевняє, що паспорт в "Дії" також підходить

Фото: Facebook, diia.gov.ua. Колаж: Pro Гроші

Клієнтам Ощадбанку не видають картки без наявності фізичного паспорта

Фото: Facebook, diia.gov.ua. Колаж: Pro Гроші

Замовляючи платіжну чи будь-яку іншу картку в Ощадбанку, варто бути готовим до проблем з отриманням. Наприклад, якщо немає фізичних документів. Водночас паспорт в "Дії" підходить для надання фахівцям, принаймні так говорять оператори служби підтримки.

Скаргу опублікували на порталі Мінфін у розділі відгуків.

Користувач з Кропивницького, на ім'я Євген розповів, що замовив видачу картки у відділенні Ощадбанку, але співробітниця не віддала замовлення, аргументуючи це відсутністю підтверджувальних документів.

Чоловік показав цифровий паспорт у мобільному додатку "Дія", але це не допомогло розв'язати проблему. Спілкування з керівницею також не дало позитивного результату. За її словами, такі вимоги Ощадбанку, і піти проти них за бажанням не можна.

Втім жінка зателефонувала в консультацію, щоб підтвердити власне твердження. Там з'ясувалося, що надати цифровий документ рівноцінно фізичному, але у випадку з Євгеном виникла помилка, через яку видача картки стала неможливою.

"Хоча рахунок у мене там відкрито, документ, який представляє мою особу згідно з чинним законодавством, я пред’явив. Зрозуміло, що у банку вже є всі мої дані, але через технічні проблеми та вигадки, а ще через незнання своїх посадових обов’язків, я тільки зіпсував собі нерви", – констатував клієнт.

Свою картку тоді він так і не забрав, а був змушений повертатися до відділення з паперовим паспортом.

Нарікання на документи в "Дії" також виникли у користувача, зареєстрованого під ніком Fedal. Ситуація сталася в Києві. Він замовив "Карту киянина", але дізнався, що для виконання заявки потрібно мати паперовий паспорт.

"Не зрозуміло, чому документи в Дії не влаштовують? А якщо не влаштовують, то можна про це написати на сайті банку, чи це дуже важко?", – дорікнув клієнт.

Хороша новина для ВПО та пенсіонерів

Як відомо, з 1 вересня Ощадбанк мав повернути процедуру фізичної ідентифікації осіб. Це стало необхідно через скасування карантину та надзвичайного стану у зв’язку з пандемією коронавірусу. Ідентифікацію проводили раз на пів року для українців, які отримували соціальну допомогу як внутрішньо переміщені особи, та пенсіонерів-ВПО з електронним посвідченням.

Але 14 липня на засіданні Координаційного штабу з питань ВПО вирішили відмовитися від відновлення фізичної ідентифікації. Тож планується, що:

  • для отримувачів пенсій з-поміж ВПО термін процедури у відділеннях Ощадбанку продовжиться до кінця січня 2024 року;
  • для отримувачів державної допомоги на проживання ідентифікацію не застосовуватимуть взагалі, оскільки з 1 серпня термін виплат обмежать до шести місяців.

Раніше сайт Pro Гроші писав, яких змін чекати через скасування карантину. Також ми повідомляли, що треба слідкувати за сумою на карті та розповідали, про яку комісію в Ощадбанку знають не всі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.