Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Картка киянина тепер недосяжна? Чому Ощадбанк не видає її клієнтам

Українці можуть кілька місяців чекати на оформлення Картки киянина в Ощадбанку

Фото: УНІАН, Facebook. Колаж: Pro Гроші

Клієнтам Ощадбанку довго не оформляють Картку киянина

Фото: УНІАН, Facebook. Колаж: Pro Гроші

Отримати муніципальну електронну платіжну "Картку киянина" можна тільки у відділенні Ощадбанку. Втім все більше скарг від клієнтів надходить стосовно значних затримок з оформленням.

Їх публікують на порталі Мінфін у розділі відгуків.

Користуватися карткою можуть тільки мешканці столиці, адже її створили задля підвищення соціального захисту населення, впорядкування механізмів надання пільг, створення зручних сучасних сервісів тощо. Переваг дійсно чимало, єдина проблема – час оформлення, який іноді розтягується на місяці.

Пенсіонерка Надія Ртіщева розповіла, що замовила муніципальну картку для безоплатного проїзду в громадському транспорті ще 24 січня. Пройшло більше місяці, але забрати її досі неможливо. На гарячій лінії Ощадбанку нічого не повідомляють про терміни та не пояснюють можливі причини затримки виготовлення.

"Це єдиний банк, де можна оформити Картку киянина. Місяць чекаєш пенсійного посвідчення, а скільки чекати, щоб безплатно користуватися міським пасажирським транспортом, ніхто сказати не може. Обіцяли протягом трьох тижнів виготовити", – поскаржилася пані Надія.

З такою ж проблемою звернулася до представників Ощадбанку Юлія Гульовата. Вона зазначила, що отримує від працівників фінустанови однакові відповіді: через технічні збої картці не присвоюється індивідуальний номер. Клієнтка додала, що їй також заблокували доступ до мобільного додатку.

Нав’язування кредитних карток

Користувач, зареєстрований під ніком Valerii974, розповів про свій негативний досвід з Ощадбанком. Йому довго не оформлювали Картку киянина, водночас нав’язуючи отримання кредитки. "Зі слів самих співробітників фінустанови, у них є план з видачі кредиток. Махнув рукою на непрофесіоналізм, подумав, що може мати місце людський фактор", – прокоментував чоловік.

У відповідь на скаргу йому повідомили, що працівники Ощадбанку справді мають план нав'язування кредитних карток. Але це не забаганка, а виконання наказу керівництва. Тож ображатися на фахівців за оформлення непотрібних послуг немає сенсу. Втім клієнти мають право не погоджуватися на активацію чи не користуватися кредиткою, або ж через місяць повторно відвідати відділення та закрити рахунок.

Що стосується Картки киянина, все більше українців розуміють, що довга видача – стандартна процедура, яку в банку не планують змінювати та покращувати. Представники фінустанови не відреагували на скарги та не відповіли користувачам послуг.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що Ощадбанк може самовільно надати непотрібну послугу. Також ми повідомляли, що Ощадбанк не повернув клієнтці 4 000 грн за послугу.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.