Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Ощадбанк нагадав клієнтам про важливу процедуру – що потрібно зробити

У банку не передбачена можливість актуалізувати особисті дані дистанційно

Фото: FB Ощадбанк, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Ощадбанк плутає клієнтів через опитувальник

Фото: FB Ощадбанк, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Клієнтам Ощадбанку почали приходити SMS про необхідність актуалізувати контактну інформацію та особисті дані. Для цього варто відвідати відділення фінустанови, щоб заповнити анкету-опитувальник.

З якими проблемами зіткнулися українці, йдеться на порталі Мінфін у розділі відгуків.

Користувачеві у Луцьку надійшло сповіщення про здійснення такої стандартної банківської процедури як актуалізація інформації. Разом із дружиною він прийшов у відділення Ощадбанку, розповів про ціль візиту фахівцеві. Проте подружжю пояснили, що вони не можуть оновити дані, оскільки їхній рахунок було відкрито не у цьому населеному пункті.

"За словами працівника банку, немає доступу до бази даних іншої області. Проте на офіційному сайті вказано, що я можу прийти в будь-яке відділення, а ось і ні. Працівниця порадила оновити дані в Харківській області після повернення додому. А якщо ми з дружиною будемо у Луцьку пів року, що робити?" – дивується українець.

Дійсно, у розділі про актуалізацію на вебресурсі зазначено, що у випадку перебування людини в іншому регіоні є можливість заповнити анкету-опитувальник в найближчому відділенні, а менеджер надішле інформацію до обслуговуючого пункту. Тоді як у відповідь на відгук представники Ощадбанку написали наступне: "Оновити дані по рахунку дійсно можна тільки у відділенні банку в тій області, де його відкрили".

Сучасні технології не дісталися до банку

Виходить, немає узгодженості між консультаційними знаннями працівників і офіційним повідомленням на сайті. Інший користувач з ніком Serg2908 також поскаржився на цю проблему та звернув увагу на вагомий пробіл у системі обслуговування Ощадбанку. Мало того, що актуалізація можлива лише у конкретному відділені, то ще й недоступна послуга дистанційного здійснення процедури.

Зокрема інші українські фінансові установи дозволяють вживати заходів щодо актуалізації даних про клієнта шляхом використання дистанційних систем, засобів електронної пошти із застосуванням КЕП / удосконаленого електронного підпису, телефонного зв’язку, кол-центру тощо в межах технічних можливостей банку.

У відповідь на цей відгук Ощадбанк вказав на право користування банківською карткою без обмежень, навіть якщо особиста інформація не оновлена. Процедуру можна виконати, як тільки з’явиться змога відвідати потрібне відділення.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що клієнту Ощадбанку довелося заплатити за безплатну послугу. Також ми повідомляли, що клієнти Ощадбанку зіткнулися з картковою проблемою.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.