Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Клієнти Ощадбанку зіткнулися з картковою проблемою – що трапилося

У фінансовій установі відбуваються дивні ситуації з відкриттям банківських карток

Фото: Delo.ua. Колаж: Pro Гроші

Клієнти Ощадбанку незадоволені некваліфікованим обслуговуванням

Фото: Delo.ua. Колаж: Pro Гроші

В Ощадбанку часто виникають ситуації, коли клієнти скаржаться, що їх зобов'язують відкрити непотрібний рахунок чи оформити платну страховку. Тепер у фінустанові пішли далі та вирішили не повідомляти клієнтам про виготовлення карти.

Історії опублікували на порталі Мінфін у розділі відгуків.

Дівчина з Сумської області звернулася до відділення Ощадбанку разом із бабусею, яка живе у сільській місцевості. Жодних банків там немає, тому пенсію жителька села отримувала в поштовому відділенні. Виникла потреба у відкритті іншого рахунку, на який родичі планували перекидати кошти для допомоги бабусі.

Але фахівець Ощадбанку відмовився оформляти звичайну картку, якщо клієнтка одночасно не заповнить заяву на відкриття пенсійного рахунку. Онука одразу запідозрила брехню, адже знала про скарги інших українців щодо "впарювання" послуг, вигідних співробітникам фінансової установи. Вона зателефонувала на гарячу лінію, де оператор повідомив, що зв’язку між відкриттям різних видів карток немає.

У відповідь на незадоволеність дівчини Ощадбанк написав: працівники дійсно можуть запропонувати відкрити пенсійний рахунок, але рішення приймає клієнт. Виходить, у відділенні вкотре надали неправдиву консультацію. А оприлюднення подібних випадків негативно впливає на ставлення українців до обслуговування.

Не повідомили про виготовлення картки

У Сумах інша клієнтка Ощадбанку звернулась за відкриттям додаткової картки. Їй обіцяли, що замовлення буде готово лише через 2 тижні, хоча рахунок був потрібен терміново. "Після 14 днів зверталась у відділення і на гарячу лінію, перевіряла додаток. Ніде не вказали, що картка готова і її можна забрати. У відповідь – аргументували затримки технічними несправностями та рекомендували чекати повідомлення на мобільний телефон", – написала українка на порталі.

Через місяць невизначеності вона знову прийшла в Ощадбанк, де отримала від працівника інформацію, що картка вже більш як два тижні чекає на власника. При цьому ніхто не повідомив, що її виготовили. Адекватного пояснення, чому так сталося і чому співробітники не відреагували на довготривале очікування, клієнтка не отримала.

На сайті Ощадбанк прокоментував ситуацію і пояснив, що стандартні терміни виготовлення картки становлять 14 календарних днів, але в період воєнного стану ці терміни можуть трохи збільшитися. На момент дзвінка до контакт-центру оператори повідомляють ту інформацію, яка відображається на поточний момент. Про доставлення картки у відділення банку завжди надходить повідомлення SMS, але, можливо, через технічні проблеми зі зв'язком цього не відбулося.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що клієнт Ощадбанку ледь не втратив гроші через свій номер. Також ми повідомляли, що клієнту Ощадбанку довелося заплатити за безплатну послугу.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.