Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Клієнту Ощадбанку довелося заплатити за безплатну послугу – як це сталося

У відділені таємно нав’язують платні послуги, які клієнтам не потрібні

Фото: Ощадбанк. Колаж: Pro Гроші

В Ощадбанку "полюють" на клієнтів, які можуть купити страховку

Фото: Ощадбанк. Колаж: Pro Гроші

Співробітники Ощадбанку не припиняють спроби продати клієнтам послуги, у яких вони не зацікавлені. Щоб не отримувати повсякчас відмову в оформлені страховки, наприклад, вони приховують справжню ціль витрати, яку зобов’язують зробити людину.

Свою історію розповів користувач на порталі Мінфін у розділі відгуків.

Неодноразово на сайті з’являються повідомлення від обурених клієнтів Ощадбанку стосовно нав’язливості робітників у відділеннях. Вони пропонують українцям купити страховку, але часто отримують відмову. Тож вдаються до ризикованих методів: не надають послуги без оформлення страхування чи завуальовано продають інші опції, які насправді безплатні.

Така ситуація сталася з чоловіком у Києві за адресою вул. Маршала Тимошенка, 12. Він звернувся до відділення Ощадбанку для закриття рахунку на карті, оскільки не користувався нею протягом року. Відомо, що у разі відсутності активності на рахунку через 12 місяців відбудеться нарахування комісії з розрахунку 100 грн за кожен нефункціональний місяць. Тож українець після року мав би сплатити 1 200 грн пені.

Щоб не натрапити на фінансові втрати такого розміру, пішов у відділення для блокування. Як зауважив клієнт, на картці не було особистих коштів, заборгованість також відсутня. Після розмови з менеджером почув інформацію про плату за закриття рахунку – 70 грн. Про подібну опцію раніше не знав, але вирішив, що інакше досягти цілі не вдасться. Тож сплатив необхідну суму.

"Але після всіх процедур при оплаті на касі мені віддали роздрукований лист паперу і промовили, що це страхування на один місяць. Повернувшись додому, зателефонував на гарячу лінію, де мені повідомили, що закриття рахунків в Ощадбанку безплатне!" – констатував клієнт фінустанови.

Як ситуацію коментують у банку

Виходить, що чоловіку продали послугу, яка йому зовсім не потрібна, причому під виглядом зовсім іншої опції, яка насправді нічого не коштує. Це свідчить про некомпетентне ставлення працівників установи до компанії Metlife (підприємство, яке надає страхування), адже своїми діями вони накопичують негативне відношення людей до цієї фірми. Хоча вона не відповідає за махінації Ощадбанку, де співробітники не вміють або не хочуть запропонувати дійсно корисні страхові програми.

У відповідь на відгук чоловіка надійшли стандартні вибачення за незручності та надану неправдиву консультацію у відділенні. Ощадбанк підтвердив у коментарі, що закриття рахунку дійсно нічого не вартує, і клієнти можуть обирати самостійно, купувати страховку чи ні. Також пролунали обіцянки провести роботу з конкретними людьми у відділенні, щоб у майбутньому не виникало подібних ситуацій.

Наостанок користувачу порекомендували знову звернутися в банк, щоб дізнатися більше про можливість повернути гроші за оформлення страхування.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що клієнти Ощадбанку платять подвійну абонплату за пакет. Також ми повідомляли, що клієнт Ощадбанку ледь не втратив гроші через свій номер.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.