Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Оплатити комуналку через Monobank не вийде? Яка проблема виникла у клієнтів

У клієнтів виникли проблеми з оплатою комунальних послуг і шаблонами на невизначений термін

Фото: Unsplash, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

В Monobank виникли проблеми з оплатою комунальних послуг

Фото: Unsplash, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Деякі клієнти Monobank скаржаться на проблеми з оплатою комунальних послуг в додатку. У когось не проходять платежі, в декого – не створюються і не зберігаються шаблони.

Історії опублікували на порталі Мінфін у розділі відгуків.

Користувач, зареєстрований під ніком Николай Брусник, розповів, що раніше було дуже зручно в застосунку за збереженими шаблонами відправляти кошти за конкретну комунальну послугу. Всі дані легко оновлювалися, комісій за транзакції, на відміну від інших банків, не було. Але в березні майже всі шаблони зникли, з дванадцяти залишилося два-три.

"У службі підтримки обіцяли результат до кінця тижня, проблему знають. Тиждень сплив. А вже час сплачувати. Ну, чи дрейфувати в сторону якогось другого банку. Головне – знати, чи взагалі проблема вирішиться", – написав клієнт.

Майже водночас проблеми зі сплатою виникли в користувачки, зареєстрованої під ніком yuliya1109. Вона зауважила, що 7 березня традиційно заплатила за всі послуги, але тільки через тиждень дізналася, що кошти так і не надійшли на рахунки комунальних підприємств. Там порадили звернутися за допомогою до Monobank, але співробітники відповіли шаблонними фразами: "У нас сталася помилка, фахівці вже працюють над цим питанням, але терміни невідомі".

Клієнтка поцікавилася, що робити з боргами, які висітимуть невизначений час. Якщо вчасно не сплатити за комуналку, доведеться в наступному місяці або перерахувати заборгованість, що означає додатковий час на розгляд заявки всіма підприємствами, або заплатити більше, хоча вина лежить не на клієнтці.

Monobank нарахував кредит за вкрадені кошти

Раніше ми писали, що жінку обікрали на суму 2 195 грн після того, як вона заблокувала картку. Одного дня з рахунку, де був нульовий кредитний ліміт, зловмисники намагалися списати 300-400 грн, але транзакцію не вдалося завершити, бо власних і кредитних фінансів на білій картці mono не було. Втім після заблокування виявилося, що мінусовий баланс може виникнути навіть за таких обставин.

Як результат – клієнтка має кредитну заборгованість, яку Monobank вимагає виплатити, попри шахрайські дії. Представник банку не зміг пояснити, яким чином кошти списалися в мінус без відкритого кредитного ліміту. Через кілька тижнів фінустанова почала автоматично знімати гроші з чорної картки для погашення боргу по білій. Жінка не розуміє, як можна спочатку "допустити крадіжку, а потім без попередження забрати кілька сотень", щоб закрити кредит.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що українець не зміг отримати кошти від родича, і розповідав, чому Monobank заблокував платіж. Також ми повідомляли, що поповнити картку monobank через термінал IBOX неможливо.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.