Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Поповнити картку monobank через термінал IBOX неможливо: що робити українцям

Картки monobank поповнювали через термінали IBOX Bank, втім тепер клієнтів просять використовувати інші канали

Фото: Facebook IBOX Bank. Колаж: Pro Гроші

Як поповнити картку monobank після ліквідації IBOX Bank

Фото: Facebook IBOX Bank. Колаж: Pro Гроші

Через відкликання ліцензії в IBOX Bank 7 березня клієнти monobank втратили можливість поповнювати картки готівкою через термінали. Втім стало відомо, які способи можуть тимчасово використовувати українці.

Про це повідомив співзасновник monobank Олег Гороховський в Telegram.

Наразі фінустанова займається питанням укладання нової угоди з банком-партнером для заміни IBOX Bank. На це потрібен час, тож поки власники карток monobank можуть скористатися послугами терміналів мережі EasyPay та City24. Також є змога звернутися в касу Універсал Банку, А-Банку та Укргазбанку, щоб покласти кошти на рахунок.

"Мережа терміналів поповнення іВох приймала 12-15 млрд грн на місяць для поповнення наших карт. Як ви думаєте, скільки пішло часу на план Б? Ні, не так – скільки б пішло часу на аналогічний план Б у Європі, наприклад? Думаю, оптимістично, 3-6 місяців. Ми зробили за пів дня. Ласкаво просимо в Україну! Тут не звикли довго запрягати", – зазначив Гороховський.

СБУ влаштувала обшуки

Нагадаємо, 7 березня стало відомо, що банківську установу ліквідовують, інкримінуючи систематичне порушення вимог законодавства у сфері запобігання та протидії легалізації доходів. Як уточнили в пресслужбі Нацбанку, IBOX Bank неналежно виконував обов’язки щодо "перевірки клієнтів, ризик ділових відносин з якими є високим, які здійснювали діяльність із надання послуг з організації та проведення змагань (турнірів) зі спортивного покеру".

Вже 8 березня до приміщення фінустанови завітали представники Служби безпеки України та Бюро економічної безпеки. Поки немає офіційного підтвердження, чи дійсно правоохоронці розслідують участь у відмиванні азартного бізнесу. Але, як зазначається, ситуація не вплине на роботу банківської системи.

Українці зможуть поповнювати картки іншими шляхами, а вкладникам повернуть кошти через Фонд гарантування вкладів фізичних осіб у повному обсязі.

Банки на межі банкрутства

Заступниця голови Нацбанку Катерина Рожкова повідомила, що наразі в Україні є 66 платоспроможних установ, втім кілька мають операційні збитки, що виникли до початку повномасштабного вторгнення. Оскільки моделі функціонування були нежиттєздатними в мирних умовах, можна не сподіватися, що під час війни вдасться виправити ситуацію.

Поки невідомо, чи чекає на шість фінансових установ банкрутство. Власники можуть за власним бажанням відкликати ліцензію, щоб акціонери не втратили вкладення та ділову репутацію. Але ця опція доступна лише тим банкам, які здатні самостійно розрахуватися з кредиторами та клієнтами.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що Monobank "повісив" кредит на власницю заблокованої картки. Також ми повідомляли, чому клієнти ризикують втратити доступ до Monobank.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.