Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Українець не зміг отримати кошти від родича – чому Monobank заблокував платіж

Фінустанова вимагає підтвердження доходу з Пенсійного фонду, не приймаючи виписку з місця роботи

Фото: Pixabay, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Monobank не пропустив платіж на картку клієнта

Фото: Pixabay, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Українець поскаржився на monobank, який не пропустив платіж на картку, вимагаючи від клієнта підтвердження походження коштів. Причому тільки з ПФУ, що чоловік зробити не може.

Історію опублікували на порталі Мінфін у розділі відгуків.

Користувач, зареєстрований під ніком Дмитрий НК, розповів, що довгий час намагається отримати платіж від родича з-за кордону. Але monobank зупинив транзакцію та хоче отримати від власника довідку про джерело доходу. Єдиний запропонований варіант – виписка з Пенсійного фонду за останні три роки. Проблема в тому, що родичу такий документ не видають, лише за місцем роботи.

Чоловік звернувся за консультацією, але не зміг почути відповіді на питання та пояснення, як правильно вчинити. "Фахівець не знає практично нічого, на запитання відповідає однозначно або скидає шаблонне повідомлення, посилаючись на НБУ. Варіантів виходу з ситуації не надає. Відповідь на все: "не можемо прийняти", – обурено зазначив українець.

Він намагався підтвердити джерело доходу випискою з торгової біржі, але інвестиції банк не розглядає як дохід взагалі. На додаток, з великою ймовірністю Monobank розірве відносини з клієнтом, якщо дізнається, що дохід отриманий в результаті торгівлі криптовалютою чи цінними паперами.

Чи вдалося узгодити проблему

Зі слів автора відгуку, на гарячій лінії оператор повідомив, що достатньо дати витяг з торгової біржі, аби підтвердити ці кошти. Водночас у чаті відповідають повністю протилежне: "Виписки з торгової біржі не є офіційним документом". Плюс співробітники вимагають у клієнта договір купівлі-продажу майна, хоча він кілька разів уточнював, що не здійснював подібних операцій.

Тож чоловік так і не завершив транзакцію. Через цю прикру ситуацію зауважив, що не планує надалі користуватися послугами Monobank, хоч п’ять років не мав жодних претензій до фінустанови. Швидкість здійснення операцій і зручність відкриття картки зіпсували неналежне обслуговування та низька якість підтримки.

До речі, на ці фактори часто скаржаться українці. Вони негативно відгукуються про рівень обізнаності операторів, які замість розв'язання проблеми, відправляють клієнтам шаблонні відповіді: причина з боку банку відправника або платіжної системи.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що поповнити картку monobank через термінал IBOX неможливо, і розповідав, що робити українцям. Також ми повідомляли, що клієнтка Monobank втрапила у боргову пастку.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.