Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Оновлення в додатку Monobank піддали критиці: чим невдоволений клієнт

Клієнт поскаржився на недоречність нового денного ліміту, який дорівнює мінімум 1 000 грн

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Клієнту Monobank не сподобалося оновлення функціоналу додатку

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

В додатку Monobank нещодавно з’явилася можливість налаштовувати денний ліміт замість місячного на оплату в Інтернеті. Таке нововведення не сподобалося клієнту, який вбачає небезпеку для власних коштів.

Скаргу опублікували на порталі Мінфін у розділі відгуків.

Користувач, зареєстрований під ніком bn4, розповів, що йому автоматично змінили налаштування інтернет-ліміту з 3 000 грн на місяць до суми 90 000 грн. Раніше він міг контролювати автоматичні списання за передплати, які відбуваються кожного місяця в один день, адже вони не виходили за межі встановленої суми.

"Зайшовши вкотре у додаток, я з подивом виявив, що цієї настройки більше немає. Натомість є лише денний ліміт, який заховали так глибоко, що знайти його проблематично. І, найголовніше, новий ліміт тепер дорівнює старому місячному, тобто замість 3 000 грн онлайн-сервіси можуть списати 90 000 грн", – розповів клієнт.

Він уточнив, що не отримував жодного повідомлення про зміну, хоча вона поставила безпеку особистих коштів під питання. Щобільше, в додатку можна налаштувати мінімальний ліміт в день, який дорівнює 1 000 грн. Тобто на місяць він становитиме принаймні 30 000 грн.

"Я взагалі не розумію сенсу та користі денного ліміту (я вкрай рідко роблю більше однієї покупки в інтернеті на день, більшість днів взагалі нічого не купую), а ось попередні налаштування були дуже зручними, адже за всі підписки знімали гроші в межах встановленої невеликої суми", – констатував клієнт.

І зауважив, що представники Monobank назвали нововведення зміною дизайну програми, хоча UI (призначений для користувача інтерфейс) не передбачає шкоди функціональності та безпеки. Чоловік попросив відновити можливість вказати місячний ліміт без "абсурдного" обмеження мінімум 30 000 грн.

Що змінили в додатку Monobank

Раніше співзасновник Monobank Олег Гороховський повідомляв підписників свого Telegram-каналу про певні нововведення, що стосуються ліміту на оплати в Інтернеті. Дійсно, додали можливість відключити списання без підтвердження, про що просило чимало клієнтів.

А в налаштуваннях платежів можна блокувати окремі сайти, забороняючи їм знімати кошти з картки. Плюс у разі шахрайських дій на рахунку існує можливість заперечити списання без підтвердження через платіжну систему та повернути втрачені гроші.

Представники банку в коментарях до скарги зазначили, що переживати за безпеку власних фінансів не варто, оскільки всі карти підтримують протокол захисту 3DS. Це система додаткової безпеки оплати онлайн-покупок, яка реалізується за допомогою одноразових кодів. Вони приходять власнику картки на мобільний та дійсні лише для однієї транзакції. Таким чином клієнт сам підтверджує покупки в застосунку, що унеможливлює неправомірні списання.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що клієнт Monobank помітив відсутність важливої функції у додатку. Також ми повідомляли, що міжнародний переказ може "випаруватися" та розповідали, як клієнт Monobank втратив 500 євро.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.