Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Міжнародний переказ може "випаруватися"? Як клієнт Monobank втратив 500 євро

Monobank намагався довести успішність відправлення коштів за допомогою квитанції про переказ

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Клієнт Monobank відправив євро за кордон, але гроші загубилися

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Клієнт Monobank кілька місяців намагався домогтися від фінустанови пошуку втраченого міжнародного переказу на суму 482 євро. Але не зміг отримати жодних доказів успішної транзакції з боку банку.

Скаргу опублікували на порталі Мінфін у розділі відгуків.

У 2022 році користувач, зареєстрований під ніком Aa04091982, здійснив переказ на суму 482 євро за кордон. Але одержувач не отримав кошти. У відповідь на запит клієнта в Monobank уточнили, що оскільки відправлення міжнародне, треба почекати від 3 до 5 банківських днів. Але опісля ситуація не змінилася.

"Консультанти відправили квитанцію і сказали, що переказ був надісланий, а докази цього – документ. Тобто одержувачу потрібно шукати гроші або причину їх відсутності у своєму банку. В Німеччині він подав запит у DEUTSCHER SPARKASSEN UND GIROV з проханням знайти кошти за номером квитанції та ініціював перевірку з пошуковою метою. Але платіж не знайшли. Після перевірки одержувачу надіслали офіційний лист про невдалий переказ із моєї валютної картки", – зауважив клієнт.

Чоловік відправив листа консультантам Monobank, але знову отримав у відповідь квитанцію про надсилання коштів. Також представники фінустанови відмовилися провести перевірку з метою виявлення зниклої суми, вказавши, що "найкращі докази – квитанція про переказ платежу".

Чи вдалося розв'язати проблему

Клієнт уточнив, що звертався по допомогу до служби підтримки по 2-3 рази на місяць, але результату не було. Нарешті на початку квітня чоловіку порадили скористатися сайтом check.gov.ua – "Державним сервісом перевірки квитанцій". Після введення даних виявилося, що номер не дійсний. З іншими квитанціями про перекази з валютної картки вказаному німецькому банку подібного результату не сталося. Вже понад дев'ять місяців українець намагається повернути кошти, що зникли в невідомому напрямку.

Раніше ми писали, що Monobank не пропустив платіж на картку від родича з-за кордону. Фінустанова почала вимагати від власника рахунку підтвердження походження грошей, причому лише з Пенсійного фонду України за останні три роки. Але відправник не може отримати цей документ, перебуваючи в іншій країні, єдиний варіант дізнатися про джерело доходу – довідка за місцем роботи.

Як результат – відправлення не надійшло одержувачу, оскільки в Monobank на запити відповідали тільки шаблонними повідомленнями з посиланням на НБУ про неможливість прийняти довідку.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що оплатити комуналку через Monobank не вийде та розповідав, яка проблема виникла у клієнтів. Також ми повідомляли, що Monobank попередив про наслідки ліквідації IBOX BANK.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.