Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Клієнт Monobank помітив відсутність важливої функції у додатку – чого не вистачає

Гроші відправилися сторонній компанії, а змінити особовий рахунок клієнту не вдається

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Клієнт Monobank не помітив помилку в шаблоні для оплати комуналки

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Клієнт не може вказати правильний особовий рахунок в додатку Monobank, щоб оплатити комунальні послуги. Він переказав кошти іншій компанії, тож тепер виникла заборгованість.

Скаргу опублікували на порталі Мінфін у розділі відгуків.

Користувач, зареєстрований під ніком Rosttt1005, розповів, що був змушений звернутися до правоохоронних органів, аби повернути хибно відправлені гроші. Помилка виникла через застосунок Monobank, де відсутня змога самостійно вказати особовий рахунок для сплати житлово-комунальних послуг. Через це чоловік здійснив платіж на суму 1 600 грн та 1 060 грн сторонній компанії.

"Нещодавно помітив, що особовий рахунок не співпадає з тим, що у квитанції. Загальна сума в документі, який надходить мені від Єврореконструкції, не зменшується, а тільки збільшується. Основна проблема в тому, що додатком мені автоматично підтягує чужий особовий рахунок, але там вказано мої прізвище, ім'я та по батькові. Без можливості вибору та введення потрібного рахунку", – розповів клієнт фінустанови.

Він поцікавився у представників банку, чому в телефоні такі обмеження. Тепер від його постачальника послуг надійшла заборгованість, яку потрібно сплатити. Чоловік звернувся по допомогу до поліції та зафіксував звернення, але гарантій повернення коштів немає.

Що відповіли в Monobank

У коментарях до відгуку інші користувачі порталу зазначили, що вини банку в ситуації мало, адже клієнт зобов’язаний самостійно перевіряти правильність номера, вказаного у шаблоні. Представники фінустанови відповіли, що насправді можливість зміни та редагування у додатку присутня.

Вперше, коли відбувається пошук компанії через шлях "Головний екран" – "Інші платежі" – "Комунальний платіж" – "Пошук за назвою або ЄДРПОУ/IBAN", можна вибрати тип послуги та записати в поле особовий рахунок. При цьому за замовчуванням підтягуються ПІБ власника картки в застосунку, де створюється шаблон.

Коли відбувається повторна оплата, система вже не питає вдруге особовий рахунок. А видалити шаблон з неактуальними даними та створити коректний можна в тому ж меню налаштувань за адресою "Головний екран" – "Інші платежі" – "Папка з адресою" – "Додати компанію" – "Пошук за назвою або ЄДРПОУ/IBAN".

Раніше сайт Pro Гроші писав, що в додатку Monobank з’явилися нові налаштування і розповідав, чим можуть керувати клієнти. Також ми повідомляли, що Monobank попередив про наслідки ліквідації IBOX BANK.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.