Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Клієнти Ощадбанку не мають доступу до банкоматів у відділеннях – що сталося

Клієнт поскаржився на закриті відділення і неможливість зняти кошти в банкоматах у вихідні дні

Фото: Ощадбанк, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Зона самообслуговування у відділеннях Ощадбанку закрита у вихідні

Фото: Ощадбанк, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Зону з банкоматами у відділеннях Ощадбанку закрили для клієнтів у вихідні. Через це українці не можуть зняти кошти та змушені чекати робочого часу, щоб зайти до приміщення.

Скаргу опублікували в коментарях на Facebook-сторінці банку.

Як зауважив користувач, раніше установки буди доступні в будь-який час доби, оскільки магнітний замок на дверях до зони відкривався звичайною платіжною карткою. Тож люди могли не чекати відкриття о 9 годині ранку, щоб зняти кошти. Але тепер у вихідні вхід зачинено. Чоловік намагався потрапити в зону самообслуговування у кількох відділеннях Ощадбанку на Оболоні.

"Чому до відділень у зону банкоматів не можна зайти у вихідний? Карта відкриває магнітний замок, але ви стали зачиняти двері додатково і на ключі. Сьогодні (неділя) з цим зіткнувся вперше. Це що за таке нововведення? Совок якийсь – приходьте, зайти можна, але ключ у дяді Васі, а дядя Вася відійшов... до понеділка з 9-ї до 6-ї", – зауважив клієнт.

У відповідь отримав інформацію від співробітника фінустанови, який зазначив, що тепер банкомати й термінали працюють у відділеннях лише за розкладом. Його можна дізнатися, зателефонувавши до служби підтримки за номером 0800210800. На думку автора скарги, краще вже повернути вбудовану в стіну техніку з віконцем назовні, щоб навіть у вихідні, коли в більшості громадян є вільний час на розв'язання особистих питань, можна було зняти гроші з картки.

Проблеми з валютообміном

Клієнти Ощадбанку також стикаються з іншими обмеженнями. Наприклад, при обміні валюти у касі. Одного разу чоловік намагався віддати стодоларову банкноту і забрати гривні, але працівниця відмовилася обміняти гроші. За її словами, купюра надто стара, тож не підлягає обміну. З колегою погодилася керівниця відділення, хоча, як запевняє клієнт, долари не були потерті, не мали розривів, плям тощо.

Відповідно по постанови НБУ № 50-0006/6961, банки повинні міняти валюту, якщо вона має незначні пошкодження. Зокрема локальні потертості, надриви або надрізи до трьох штук довжиною до 3 мм, отвори та проколи не більше чотирьох штук до 1 мм, плями до трьох штук діаметром до 5 мм, штампи/печатки й написи площею не більше 200 мм².

Працівниця Ощадбанку згодом пояснила рішення тим фактом, що банкнота мала один невеликий розрив діаметром 4 мм. Це перевищує дозволені параметри, хоча кількість ушкоджень не досягає максимально встановлених.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що клієнти Ощадбанку під прицілом шахраїв і розповідав, як крадуть гроші через Telegram. Також ми повідомляли, що помилка працівника Ощадбанку коштувала клієнту грошей від ООН.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.