Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Обмінники або банки? Де вигідніше продати та купити 100 доларів

Українцям варто завжди ретельно аналізувати курси обміну та розглядати всі варіанти, перш ніж здійснювати операції з валютами

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Розповідаємо, скільки коштує 100 доларів в Україні

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці усе частіше проводять операції з обміну валют. Серед усіх іноземних грошей люди найчастіше обирають саме долар. Зазвичай, населення купує або продає валюту в еквіваленті 100. Саме тому виникає питання, скільки коштує така сума іноземної валюти в гривнях.

Сайт Pro Гроші розповідає, скільки коштує 100 доларів в різних фінансових установах.

Скільки коштує 100 доларів в банках

В українських банках на 12 вересня середній курс купівлі долара становить 37,55 гривні, тоді як продаж обходиться в середньому у 38,15 гривні. Це означає, що якщо ви маєте 100 доларів і хочете їх продати, ви отримаєте близько 3 750 гривень. З іншого боку, якщо ви хочете придбати 100 доларів, вам знадобиться близько 3 815 гривень.

Що пропонують в обмінниках

Середній курс купівлі долара в обмінних пунктах на 12 вересня становить 37,93 гривні, а медіана продажу – 38,05 гривень. Це означає, що ви можете продати 100 доларів за приблизно 3 793 гривні, або купити їх за 3 805 гривень.

Яка вартість 100 доларів на чорному ринку

Чорний ринок завжди був і залишається альтернативним шляхом для обміну валюти. На сьогодні середні ціни на долари становлять 38,00 гривень для купівлі та 38,06 гривень для продажу. Тому, якщо ви оберете цей шлях, ви можете продати 100 доларів за 3 800 гривень, або купити їх за 3 806 гривень.

Чому в Україні може подорожчати долар

Різкі зміни в курс долара можуть вплинути на економіку України на фінансовий стан населення. Доктор економічних наук, професор та заслужений економіст України Олексій Плотніков у коментарі для сайту Pro Гроші розповів, що може призвести до подорожчання іноземної валюти.

За його словами, на вартість долара можуть вплинути ситуація на фронті, несподівані рішення НБУ та відмова міжнародних партнерів у фінансовій міжнародній підтримці України. Проте найближчим часом такі сценарії не передбачаються.

Раніше ми повідомляли, який курс долара чекають у 2024 році. Також ми разом з експертом розібралися, що буде з курсом долара на цьому тижні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.