Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Долар підготував нові сюрпризи? Що буде з курсом наступного тижня

Заслужений економіст Україні також розповів, чи варто хвилюватися через коливання курсу іноземної валюти

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

В Україні значних змін, пов'язаних з курсом долара не відбудеться

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

За змінами на валютному ринку спостерігають майже всі українці, адже вони шукають саме той момент, коли вигідніше обмінювати іноземну валюту. Саме тому виникає питання: а що буде з курсом долара наступного тижня?

На це відповів доктор економічних наук, професор та заслужений економіст Україні Олексій Плотніков у коментарі сайту Pro Гроші.

Чи варто чекати змін у вартості долара наступного тижня

На сьогодні курс іноземної валюти коливається в межах 37,50 – 38 гривень за долар. І, можливо, така тенденція залишиться незмінною ще й наступного тижня.

Я не очікую якихось потрясінь особливих, скоріше та тенденція, що є зараз, вона збережеться. Тобто зараз в обмінниках курс знаходиться на рівні 37,50 – 38 гривень за долар, такі ж показники українці бачитимуть й наступного тижня.
Олексій Плотніков

Олексій Плотніков

Доктор економічних наук, професор та заслужений економіст України

Економіст зазначив, що копійчані коливання на валютному ринку не є чимось надзвичайним, і вони не вказують на наявність якоїсь значущої тенденції. Крім того, це можна буде спостерігати також протягом 11-17 вересня.

Наразі немає причин для того, аби долар різко здорожчав вже наступного тижня, поки що НБУ не надавав термінів щодо запровадження курсового коридору, допомогу від міжнародних партнерів ми отримуємо регулярно, а попит на іноземну валюту досить вгамований, – зазначив Олексій Плотніков.

Як може змінитися вартість долара до кінця вересня

Доктор економічних наук, професор та заслужений економіст України Олексій Плотніков у коментарі сайту Pro Гроші спрогнозував, що буде з курсом іноземної валюти до кінця цього місяця. Він розповів, що вартість долара залежить від певних чинників, а саме:

  • можливе введення курсового коридору Національним банком України;
  • міжнародна фінансова допомога;
  • події на фронті.

Але, попри усі ризики, Олексій Плотніков не передбачає раптових змін в курсі долара до кінця місяця. При цьому зазначається, що важливо дізнатися про розрахунковий курс наступного року, який оприлюднюється при ухваленні бюджету, і, ймовірно, він буде становити 42 гривні за долар.

Раніше сайт Pro Гроші разом з економістами розібралися, що буде з курсом долара у вересні. Також у коментарі редакції доктор економічних наук розповів, де вигідніше купувати долари в цьому місяці.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.