Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Нові тенденції на валютному ринку – скільки коштує долар в Україні

У понеділок, 11 вересня, на українському валютному ринку курс американського долара зазнав певних змін

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні змінився курс долара

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

У понеділок, 11 вересня, відбулися зміни на валютному ринку України. Після невеликого подорожчання 8 вересня, американський долар знову подешевшав. Це означає, що наразі українці мають можливість обмінювати валюту за більш вигідним курсом, ніж це було кілька днів тому.

Сайт Pro Гроші розповідає, які зміни щодо курсу долара відбулися на чорному ринку та в обмінних пунктах.

Скільки коштує долар на чорному ринку

Курс долара до гривні на чорному ринку продемонстрував незначне падіння. У продажу 11 вересня американська валюта коливається в діапазоні 37,98 гривні, що на 1 копійку дешевше порівняно з 10 вересня. Курс покупки долара на чорному ринку становить в середньому 37,81 гривні (-4 копійки).

Коливання курсу долара у період з 6 по 11 вересня
Коливання курсу долара у період з 6 по 11 вересня
Фото: Скриншот: Pro Гроші

Як змінився курс долара в обмінних пунктах

Станом на 11 серпня курс долара в обмінних пунктах дещо впав. Сьогодні фінансові установи продовжують продавати іноземну валюту за 37,98 гривні. Водночас курс купівлі становить 37,82 гривні, що є більшим на 2 копійки у порівнянні з минулим днем.

Що буде з курсом долара до кінця вересня

Українці віддають перевагу американській валюті, тому питання про те, що буде відбуватися з курсом долара в майбутньому, завжди актуально. Тож редакція сайту Pro Гроші звернулася до доктора економічних наук, професора та заслуженого економіста України Олексія Плотнікова, щоб він допоміг у цьому розібратися.

Він розповів, що не очікує кардинальних змін у вартості іноземної валюти до кінця місяця. Плотніков наголосив на тому, що, навіть якщо долар трохи подорожчав, ці зміни є мінімальними та не мають критичного впливу на економіку. Підвищення курсу склало лише 1–1,5 гривні.

Важливим фактором буде отримати інформацію щодо розрахункового курсу на наступний рік, який публікується при прийнятті бюджету, і, можливо, він складе 42 гривні за долар. Інші пункти бюджету, як відзначив фахівець, не матимуть значущого впливу на валютні коливання.

Раніше сайт Pro Гроші разом з економістом розібрався, що буде з курсом на цьому тижні. Також редакція дізналася, чому українці надають перевагу американському долару, а не євро.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.