Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Долар перетне нову критичну позначку? Як може змінитися вартість валюти до кінця вересня

Pro Гроші разом з економістом розбирались, що може вплинути на вартість іноземної валюти в цьому місяці

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Економіст розповів, що буде з курсом долара до кінця вересня

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні валютний ринок доволі нестабільний. Тому питання про те, що буде з курсом долара, завжди є актуальним для населення. Адже ця іноземна валюта впливає на зростання вартості певних товарів.

Що буде відбуватися з доларом до кінця вересня, розповів доктор економічних наук, професор та заслужений економіст України Олексій Плотніков у коментарі сайту Pro Гроші.

Чи є ризики здорожчання долара до кінця серпня

Один із факторів, який може вплинути на долар, – це можливе введення курсового коридору Національним банком України (НБУ). У такому разі це може значно позначитися на іноземній валюті, і курс долара може сягнути верхньої межі цього коридору.

Олексій Плотніков також зазначив, що важливим аспектом є міжнародна фінансова допомога. Наразі немає підстав очікувати її зниження або припинення, але треба слідкувати за розвитком подій в цьому напрямку.

По-третє, треба дивитися, як розгортатимуться події на фронті, що буде з портами, через які все ж таки зерно вивозиться з України, чи будуть намагатися їх знищити окупанти.
Олексій Плотніков

Олексій Плотніков

Доктор економічних наук, професор та заслужений економіст України

Що буде з доларом до кінця вересня

Олексій Плотніков підкреслив, що, попри вищезазначені ризики, він не очікує кардинальних змін в курсі долара до кінця місяця. Він вказав, що хоча долар дещо здорожчав, ці зміни є незначними та некритичними для економіки. Зростання курсу відбулося лише на 1–1,5 гривні.

Те, що до 15 вересня мають ухвалити проєкт державного бюджету, я думаю, що з точки зору самого бюджету, статті витрат не мають впливати на курсові зміни, – зазначив Олексій Плотніков.

Важливим буде дізнатися про розрахунковий курс наступного року, який оприлюднюється при ухваленні бюджету, і, ймовірно, він буде становити 42 гривні за долар. Інші статті в бюджеті, за словами економіста, не мають великого впливу на курсові коливання.

Раніше сайт Pro Гроші разом з заслуженим економістом України Олексієм Плотніковим розібралися, коли краще купувати долари. Також ми повідомляли, що відбувається з курсом долара в українських банках та на міжбанку.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.