Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Нові правила – кого з військових звільнили від оподаткування доходів

Відповідні зміни до постанови уряду внесли у пʼятницю, 17 березня

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Військовим треба надати певні документи

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Кабмін врегулював питання щодо оподаткування доходів українських військовослужбовців. Йдеться про тих, які беруть участь у бойових діях під час повномасштабного вторгнення Росії.

Про це пише Міноборони.

Військовим збором не оподатковуватимуть доходи бійців саме на період їхньої участі у боях проти російських окупантів. Відповідні зміни до постанови уряду від 30 грудня 2015 р. № 1161 внесли 17 березня.

Що відомо

У новій версії постанови визначено умови, за яких можна отримати пільгу з оподаткування військовим збором грошового забезпечення. Ця пільга стосується безпосередніх учасників бойових дій в умовах воєнного стану.

Для того, щоб отримати пільги, вам потрібно надати витяги (копії) наказів командирів (начальників), які підтверджують виплату додаткової винагороди.

Яка мінімальна зарплата військових та кому виплачують додаткову винагороду

Раніше ми вже вам розповідали, що з 1 лютого 2023 року мінімальний розмір щомісячного грошового забезпечення військовослужбовця Збройних Сил України становить 20 100 гривень.

Додаткова винагорода за безпосередню участь у бойових діях становить 100 000 гривень за повний місяць такої участі.

У випадку, якщо військовослужбовець цілий місяць брав безпосередню участь у бойових діях (без умови обов’язкового безпосереднього вогневого контакту з ворогом) на лінії бойового зіткнення, то за цей місяць він отримав мінімум 120 100 гривень.

Зверніть увагу, що конкретний розмір місячних виплат військовослужбовця залежить від посади, яку він обіймає.

Як змінилися виплати військових з 1 березня

Солдат-стрілець найменшої категорії, якому платили 13 000 гривень, з березня вже отримуватиме 20 000 гривень.

Винагорода в розмірі 100 000 гривень надходить військовим "на нулі", а також пропорційно часу виконання бойових завдань. Однак якщо солдат не перебуває у зоні активних воєнних дій, то йому виплачуватимуть 30 000 гривень. Бійцям у складі військового органу управління за бойові завдання нараховуватимуть 50 000 гривень.

Для українців, які служать у частинах і підрозділах за межами фронту, винагорода в розмірі 30 000 гривень скасована.

Детальніше про щомісячне грошове забезпечення та додаткову винагороду для українських військовослужбовців ви можете прочитати у нашому матеріалі за посиланням.

Раніше ми розповідали, кому з українців держава нараховуватиме додаткові виплати. Також ми писали, чому деяким військовим можуть затримувати виплати. Вас може зацікавити матеріал про те, чи можуть під час війни виїхати за кордон студенти іноземних навчальних закладів. Більше про мобілізацію в Україні читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.