Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Неочікуване обмеження ПриватБанку – що потрібно знати про картку Юніора

Оформлюючи банківську картку, українцям варто заздалегідь ознайомитися з усіма правилами та обмеженнями

Фото: ПриватБанк, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Жінка не змогла зняти велику суму грошей з картки Юніора

Фото: ПриватБанк, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Українські діти від 6 до 17 років мають унікальну можливість користуватися послугами ПриватБанку. Юні клієнти можуть разом з батьками оформити платіжну картку. Вона буде прив'язана до рахунку матері або батька, що дозволить їм контролювати витрати дитини. Однак, з карткою Юніора може виникнути певна проблема через незнання правил банку.

З приводу цього на сайті "Мінфін" з'явилася скарга.

Жінка виявила недолік картки Юніора через несподіване обмеження. За словами клієнтки, на рахунок дитини регулярно надходили кошти й ніколи не виникало з цим проблем. Проте, нещодавно виникла ситуація, коли на картку надійшла велика сума грошей на термінові потреби, але їх не вдалося зняти.

"Зателефонувавши на гарячу лінію, дізналася, що, виявляється, на картці Юніора є обмеження на видаткові операції на місяць в 50 000 гривень. При оформленні картки мене не попередили про це. На сайті також не знайшла цієї інформації, тільки на обмеження по кредитних коштах, а про власні – нічого", – написала жінка.

За словами жінки, через цю проблему вона опинилася в складній ситуації, адже не може їх ні зняти, ні перевести на власну картку.

Представники банку пояснили, що ліміт витрат на картці Юніора обмежений 50 000 гривнями на місяць. Однак, для тих, кому потрібно використовувати більші суми, є рішення. З 14 років юніор може отримати спеціальну картку для виплат, яка дозволяє здійснювати більші фінансові операції.

В Україні змінилися правила поповнення банківських карток

З 1 серпня в Україні почали діяти нові правила для поповнення банківських карток. Тепер людям потрібно обов'язково вказувати номер телефону, якщо хочуть здійснити цю операцію через термінали самообслуговування. Ці зміни стосуються процедури внесення готівки на особисті рахунки.

Згідно з новими правилами, процедура поповнення картки буде наступною:

  1. Введення номера мобільного телефону на екрані термінала.
  2. Отримання одноразового пароля на мобільний телефон через дзвінок або повідомлення.
  3. Введення отриманого пароля для здійснення операції.

Важливо зазначити, що нові правила не стосуються оплати через термінали комунальних послуг, покупок залізничних квитків та квитків на міський та приміський транспорт, поповнення проїзних квитків, сплати податків, штрафів та інших адміністративних зборів.

Раніше ми повідомляли, чи бояться українці відкривати депозити під час війни. Також ми писали, чому клієнти ПриватБанку сплачують за безоплатні послуги.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.