Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Новий вид шахрайства? Чому клієнти ПриватБанку сплачують за безоплатні послуги

Представники фінансової установи пояснили, чому у клієнтів виникають певні проблеми з картками "Універсальна"

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці поскаржилися на ПриватБанк

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Одна з найбільших фінустанов в Україні ПриватБанк пропонує своїм клієнтам, які оформлюють картки "Універсальна", здійснювати оплату товарів та послуг через термінали без комісій. Ця опція робить оплату зручною та ефективною, дозволяючи уникнути додаткових витрат. Але у деяких людей виникають питання щодо чесності банку.

Скаргу нещодавно опублікували на сайті "Мінфін".

Клієнт поскаржився щодо оплати через картку у відділені Нової пошти. Він відзначив, що крім вартості доставлення та стандартної комісії у розмірі 417 гривень за переказ платежу через пошту, з його рахунку також було списано додаткові 101,43 гривні. При запитанні про причину, банк повідомив, що ця комісія була пов'язана з налаштуваннями термінала на пошті.

"Про те, що в теорії можлива така ситуація, що оплачуючи щось карткою через термінал, власними (не кредитними) коштами, з мене знімуть якусь комісію, ні банк, ні пошта не попереджали. Замість оплати товару, банк провів цю операцію як переказ грошей на картку і списав комісію як з переказу на картку", – написав клієнт.

Тобто комісія була списана і поштою, і банком. Але, як запевняє споживач, справа навіть не в знятті додаткових коштів. Проблема в тому, що він користується карткою ПриватБанку дуже рідко, тому там були гроші саме на сплату конкретної суми.

"Тому зняття комісії без попередження чи згоди призвело до виникнення боргу, про який я міг би ще довго не дізнатись, мені б ще й % на комісію нарахували", – написав клієнт.

Як відреагували представники ПриватБанку на скаргу

У відповідь на коментар клієнта представники банку відповіли, що Нова пошта в POS-терміналах від іншого банку ввела новий тип платежу. Він не є частиною звичайної торговельної операції. Цей спосіб передбачає переказ коштів між картками фізичних осіб (здійснюється вилучення готівки та переказ на картку відправника посилки).

Таким чином, у випадку використання цього способу оплати у ПриватБанку застосовуються стандартні тарифи. Представники банку порадили звернутися за консультацією до поштового оператора та рекомендували сплачувати послуги через POS-термінали ПриватБанку.

ПриватБанк запустив нову послугу

Фінансова установа запропонувала послугу під назвою "Досьє ділової репутації". Завдяки їй українці зможуть більше дізнаватися про своїх партнерів по бізнесу та звести до мінімуму фінансові ризики. Що треба знати про нову функцію, читайте в нашому матеріалі.

Раніше ми повідомляли, що мобільний POS-термінал від ПриватБанку може давати збій. Також ми писали, без якого документа у відділення Ощадбанку можна не йти.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.