Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Monobank визнав непотрібною одну функцію – що не можна зробити в додатку

Деким користувачам мобільного застосунку може знадобитися функція передавання показників лічильника, але вона відсутня

Фото: УНІАН, Pexels, Monobank. Колаж: Pro Гроші

У клієнта Monobank виникли проблеми зі сплатою комуналки

Фото: УНІАН, Pexels, Monobank. Колаж: Pro Гроші

Через онлайн-банкінг Monobank можна сплачувати комунальні платежі. Але форма більше не містить поля для вводу показників лічильника. Це обурило одного з клієнтів фінансової установи.

Скаргу опублікували на порталі Мінфін у розділі відгуків.

Користувач, зареєстрований під ніком werture, зауважив, що в багатьох мобільних додатках інших українських банків існує можливість ввести показники споживання газу. Раніше ця функція працювала і в Monobank, але тепер її закрили. Претензія клієнта в тому, що немає змоги подивитися у квитанції, за що саме пройшла оплата, адже призначення платежу також забрали.

У службі підтримки чоловіку відповіли, що компанія-постачальник не потребує отримання цієї інформації через Monobank. І для успішного проведення транзакції вона не обов’язкова.

"Сам Нафтогаз не займається показниками, ними займаються компанії з розподілу газу, саме тому по ній є можливість вказати показники лічильника", – уточнили представники фінансової установи.

У коментарях до скарги інші користувачі зазначили: це застаріла схема, коли в призначення платежу вписуються показання лічильника. Адже практично всі українці перейшли на передавання через сайт, чат-боти чи роботу по телефону. Нафтогаз отримує дані від місцевої газорозподільної компанії, тож лише там потрібно дізнаватися, як надіслати інформацію.

Чому українці скаржаться на Нафтогаз

Раніше ми розповідали, що газопостачальна компанія постійно отримує на свою адресу скарги від українців. Претензії стосуються багатьох питань, найчастіше виникають такі проблеми:

  • користувачі не можуть увійти в особистий кабінет, щоб надіслати показники лічильників;
  • довгий час не приходять платіжки, хоч дані були передані вчасно;
  • неправильно нарахували суму до сплати.

Більшість скарг наші громадяни пишуть на сторінці Нафтогазу в соціальній мережі Facebook. Там компанія відповідає на питання людей, хоч і не завжди встигає реагувати на шквал коментарів. Та й поради, як виправити проблемні моменти, не завжди дієві.

Наприклад, щоб врегулювати потрапляння в особистий кабінет, Нафтогаз пропонує надати в особистих повідомленнях номер рахунку для перевірки. Кому вдається додзвонитися на гарячу лінію, доводиться вислуховувати шаблонні відповіді операторів.

Постачальник газу запевняє, що з часом зробить комунікацію з клієнтами більш прозорою та якісною, але результатів наразі не спостерігається. Українці роблять висновок, що компанія не може впоратися зі збільшенням кількості абонентів, оскільки не вистачає співробітників.

Раніше сайт Pro Гроші писав про помилку, що загрожує кожному та розповідав, який збій в додатку Monobank може залишити ні з чим. Також ми повідомляли, як аферисти можуть заволодіти коштами з картки Monobank.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.