Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Не збагатитесь, а розчаруєтесь? Ілон Маск вказав на проблему з однією із криптовалют

Розповідаємо, яку пораду озвучив Ілон Маск інвесторам щодо інвестування в криптовалюту

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Ілон Маск розповів інвесторам, у яку криптовалюту не варто вкладати

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Мільярдер Ілон Маск зізнався, що йому подобається мемна криптовалюта Dogecoin. Але він радить інвесторам не вкладати у неї свої заощадження.

Про це він заявив виступаючи на саміті The Wall Street Journal.

"Я нікому не раджу купувати криптовалюту чи робити ставку на Dogecoin", — сказав він.

При цьому засновник компанії Space X заявив, що Dogecoin – його улюблена монета, адже "вона має собак". Однак у розвитку криптоіндустрії у цілому бізнесмен не сумнівається. На його думку, у криптовалюти є майбутнє.

Додамо, що після того, як у жовтні минулого року Ілон Маск став власником Twitter, він у квітні змінив логотип соціальної мережі на собаку шиба-іну. Після цього мем-валюта подорожчала одразу на 20%. Сама криптовалюта Dogecoin виникла у 2013 році як жарт.

Скільки коштує Dogecoin

Станом на вечір 24 травня криптовалюта торгується на рівні $0,07127. Doge втратила у ціні 0,42% за останні 24 години.

НБУ проти крипти

Нещодавно перша заступниця голови Нацбанку Катерина Рожкова заявила, що криптовалюта не є платіжним засобом. Тому українцям не варто вкладати свої заощадження у крипту.

"Це не гроші, це інші активи, тому, якщо люди хочуть ним скористатися, нехай пам'ятають про присутні там ризик", — зазначила вона.

Що зараз відбувається на ринку криптовалют

23 травня флагманська криптовалюта біткоїн торгувалася за 27 335 дол., а напередодні курс знижувався до позначки 26 500 дол.

Аналітики платформи Glassnode вказують на вкрай низьку волатильність біткоїна, тобто останнім часом не фіксувалися коливання цін. Показник 3,4% – один із найнижчих за останні три роки.

Але експерти вважають, що курс може різко змінитися, якщо на ринку відбудеться нова затяжна криза. Станом на травень 2023 року головна криптовалюта світу досі коштує на 61% менше від історичного максимуму листопада 2021 року.

Які криптовалюти найприбутковіші

Звісно, що біткоїн продовжує очолювати рейтинг криптовалют за ринковою капіталізацією. Але кілька інших токенів у короткостроковій перспективі трохи збагатили своїх інвесторів впродовж останніх семи днів. Йдеться про три цифрові валюти:

  • Render Token (RNDR);
  • Synthetix (SNX);
  • Mask Network (MASK).

Раніше ми пояснювали, чому люди усе менше цікавляться цифровим інвестуванням. Також ми писали, як українці під час війни найчастіше зберігають свої заощадження.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.