Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Надійніший за банк. Українці знайшли спосіб безпечно зберігати заощадження під час війни

Через блекаути та загрозу падіння банківського сектору зберігати заощадження в Україні стало складніше

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці зберігають гроші у криптовалюті

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Під час війни українці все частіше зберігають заощадження у криптовалюті, адже через блекаути та ризик падіння банківського сектору існують певні побоювання.

Про це заявив аналітик компанії Esperio Олександр Болтян в коментарі UBR.ua.

За його словами, одна із причин збільшення кількості користувачів криптовалюти – війна.

"Українці масово шукали спосіб заощадження коштів, недорогого безперешкодного та швидкого виведення грошей з країни, а також відкривали криптогаманці для отримання фінансової допомоги з-за кордону від рідних та близьких, які співчувають", – пояснив Болтян.

Експерт зазначив, що українці все частіше обирають для зберігання цей вид грошей, адже велика кількість продавців пропонують товари та послуги за криптовалюту. Тому цей вид платежів залишається актуальним.

Криптовалюта була популярною ще до війни

Водночас Болтян зауважив, що українці активно користувалися криптовалютою і до початку повномасштабної війни. Україна була серед лідерів за кількістю користувачів.

"Понад 6,5 млн українців володіють цифровими валютами. А в усьому світі Україна знаходиться на другому місці після Америки за кількістю користувачів криптовалюти, кількістю компаній, які приймають криптовалюти та кількістю грошей у криптоавтоматах", – сказав нам Болтян.

Експерт пояснив, що в Україні працювала велика кількість IT-фахівців, а також іноземні компанії, які створювали мобільні програми, комп'ютерні ігри, займалися трафіком.

Однак з початком війни, хоч ситуація дещо змінилася, українські "айтівці" все ще зберігають заощадження в криптовалюті.

"Виходить, якщо IT-фахівці змушені були піти на війну, з їхнього боку попиту на криптовалюти не буде. Але обираючи способи зберігання грошей перед відходом на війну, віддають перевагу холодним криптогаманцям, тому що це не банк – не лусне і гроші не відберуть", – резюмував Болтян.

Раніше ми пояснювали, що чекає на біткоїн у 2023 році через банкрутство численних криптокомпаній та рекордну активність шахраїв минулого року. Також ми розповідали про те, хто може стати першим отримувачем зарплати у криптовалюті в Україні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.