Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Біткоїн тримає у напрузі: скільки коштує BTC і що відбувається на ринку крипти

Тижневий ціновий діапазон став одним із найнижчих за останні три роки, але експерти прогнозують стрибок курсу

Фото: Pexels, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Криптовалюта біткоїн досягла стабільності та може скоро подорожчати

Фото: Pexels, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Станом на 10 ранку 23 травня флагманська криптовалюта біткоїн торгується за 27 335 дол., напередодні курс опустився до позначки 26 500 дол. В тижневому розрізі діапазон цін становив лише 3,4%, що дуже мало, але свідчить про стабільність на ринку.

Про це розповіли аналітики платформи Glassnode.

В їхньому тижневому звіті йдеться про вкрай низьку волатильність біткоїна останнім часом, тобто значного коливання цін не фіксували. Показник 3,4% – один із найнижчих за останні три роки. Але відносна стабільність, зважаючи на попередній досвід, може свідчити про готовність найближчим часом трансформуватися у динамічний рух.

Експерти зазначили, що ситуація нагадує два випадки у січні 2023 року та липні 2020 року. Тоді курс біткоїна також перебував у вузькому торговому діапазоні, але за невеликий проміжок часу ціна криптовалюти значно виросла. Наприклад, у липні вартість дорівнювала трохи більш як 9 000 дол. за BTC, а потім несподівано підстрибнула до 12 000 дол. В січні була аналогічна ситуація: біткоїн торгувався за 17 000 дол., а через два тижні піднявся до 23 000 дол.

Аналітики називають подібне ведмежим трендом. Водночас не варто забувати про можливість падіння курсу, якщо на ринку відбудеться нова затяжна криза. Станом на травень 2023 року головна криптовалюта світу досі коштуєна 61% менше від історичного максимуму листопада 2021 року.

Курс біткоїна 23 травня
Курс біткоїна 23 травня
Фото: Investing.com

Топ-3 криптовалют тижня за прибутковістю

І хоч біткоїн досі очолює список криптовалют за ринковою капіталізацією, кілька інших токенів у короткостроковій перспективі змогли принести своїм інвесторам прибутки за минулі сім днів. Вони зросли в ціні найбільше (у відсотковому відношенні), і можуть продовжувати тенденцію далі. Йдеться про такі три цифрові валюти:

  • Render Token (RNDR);
  • Synthetix (SNX);
  • Mask Network (MASK).

Лідером тижня стала RNDR, її курс зріс на 29,45%. Віртуальна монета коштує всього 2,4 дол., а ринкова капіталізація становить 878,87 млн дол. На другому місці – SNX зі зростанням на 12,9%. Вартість активу – 2,38 дол., капіталізація – 616,04 млн дол. Зауважимо, наразі крипта торгується на 92% дешевше від свого історичного максимуму.

Третє місце зайняла MASK за 4,35 дол., її ринкова капіталізація – 348,3 млн дол. Для порівняння, загальна пропозиція монет BTC на ринку – 564,3 млрд дол.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що люди втрачають віру в цифрове інвестування та розповідав, скільки фірм не готові вкладатися у криптовалюту. Також ми повідомляли, як криза на крипторинку впливає на стабільність цифрових грошей.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.