Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Люди втрачають віру в цифрове інвестування? Скільки фірм не готові вкладатися у криптовалюту

Криптовалюта потроху починає втрачати популярність серед людей, оскільки вони не бачать результату після інвестування

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Більшість фірм вже навіть не розглядають цифрові гроші, як спосіб інвестування

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Ще нещодавно криптовалюта була однією з найкращих сфер інвестування, проте вже зараз кількість сімейних офісів, потенційно зацікавлених у цьому класі активів, суттєво скоротилася з 45% до 12%.

Про це йдеться в опитуванні видання Goldman Sachs.

Сімейні офіси – це компанії, які вирішують цілу низку завдань однієї сім'ї, наприклад, керують інвестиціями, забезпечують юридичний та податковий супровід, слідкують за веденням звітності діловими партнерами тощо.

Опитування проводилося серед 166 сімейних офісів, в результаті якого з'ясувалося, що кількість фірм, які не цікавляться інвестицією у криптовалюту, зросла з 39% до 62%. Проте, приблизно ще 26% підприємств продовжують цікавитися цим класом активів.

Респонденти, які продовжують інвестувати у криптосектор, зокрема стейблкоїни та NFT, назвали це "вірою в силу технології блокчейну". Тобто, що рано чи пізно інвестиція почне приносити свої плоди.

В результаті опитування найнегативнішим регіоном став EMEA (Європа, Близький Схід та Африка). Там лише 16% сімейних офісів поставили ставку на інвестицію у криптовалюту та чекають, коли вона нарешті зіграє. При цьому 79% фірм навіть не розглядають такий вид інвестиції.

В Азійсько-Тихоокеанському регіоні лише 30% сімейних офісів продовжують працювати із цифровими активами. Ще 27% фірм планують почати інвестувати у криптовалюту у найближчому майбутньому, а 43% взагалі не зацікавлені цим класом активів.

Виходить, що інвестування у криптовалюту потроху починає втрачати свій потенціал, однак не виключено, що це лише тимчасово.

Як в Україні можуть використовувати е-гривню?

Національний банк України розглядає та опрацьовує такі можливі варіанти використання безготівкової гривні:

  • е-гривня для роздрібних безготівкових платежів із можливим функціоналом "програмованих" грошей: для здійснення цільових соціальних виплат, зниження державних видатків на адміністрування та контроль цільового використання коштів, а також використання технології смартконтрактів для програмування різноманітної логіки розрахунків залежно від настання тих чи інших обставин та фактів;
  • е-гривня для використання у сфері, пов’язаній з обігом віртуальних активів (наприклад, для обміну, забезпечення випуску та інших операцій з віртуальними активами). Е-гривня може стати одним із ключових елементів якісного розвитку інфраструктури для ринку віртуальних активів в Україні;
  • е-гривня для забезпечення можливості здійснення транскордонних платежів: забезпечить можливість здійснювати транскордонні платежі швидше, дешевше та прозоріше.

Раніше ми розповідали, як криза на крипторинку впливає на стабільність цифрових грошей. Також ми писали, що станеться з криптовалютою в Україні у майбутньому.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.