Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Актуалізація даних у Приват24 під питанням: що може перешкодити клієнтам

В мобільному додатку з актуалізацією даних можуть виникнути проблеми в разі зміни персональної інформації

Фото: Pexels, Facebook, privatbank.ua. Колаж: Pro Гроші

Під час актуалізація даних у Приват24 можуть бути проблеми

Фото: Pexels, Facebook, privatbank.ua. Колаж: Pro Гроші

ПриватБанк пропонує клієнтам оновити дані безпосередньо через мобільний телефон, не відвідуючи відділення. Але в конкретних ситуаціях онлайн-актуалізація може не спрацювати.

Скаргу опублікували на порталі Мінфін у розділі відгуків.

Користувачка, зареєстрована під ніком ipotapenko, розповіла про проблеми з оновленням інформації через Приват24. Вона змінила прізвище, тож потребувала актуалізації, щоб у фінустанови не виникало запитань щодо невідповідності.

Аби не ходити у відділення, жінка вирішила спробувати онлайн-функцію. Але наштовхнулася на проблему: застосунок не погоджувався приймати документи для актуалізації, видаючи помилку.

"Пише, що не співпадає прізвище в базі даних банку і в документах, відправлених на підпис. Цікаво, нащо б я намагалась їх актуалізувати? Голосовий помічник нічого не розуміє, повторює одне й те саме, не з’єднує з оператором і максимум, що може, це відправити інструкцію, яка взагалі нічим не допомагає", – констатувала клієнтка ПриватБанку.

Тож вона попередила інших користувачів, що в разі зміни прізвища можна не намагатися пройти актуалізацію через мобільний телефон. Краще одразу йти у відділення, хоч і доведеться відстояти в черзі.

Як можна оновити дані в Приват24

Сповіщення про необхідність актуалізації особистої інформації клієнта, наявної в базі даних фінансової установи, приходить у Приват24. Після цього користувач має 60 днів, щоб виконати процедуру онлайн чи особисто у відділенні. В разі протермінування банк має право обмежити клієнта в обслуговуванні до з’ясування обставин проблеми.

Після отримання повідомлення, бажано не відтягувати з актуалізацією. Це досить легка і швидка процедура, що не вимагає складних дій. Алгоритм такий:

  • авторизуватися в додатку і натиснути кнопку "Актуалізація даних";
  • підтвердити наявні відомості, ввівши пароль картки;
  • заповнити всі поля, які з’являться на екрані;
  • завантажити документи, перед цим сфотографувавши оригінали (зображення повинні бути якісними і без зайвих елементів);
  • вказати прописку чи адресу постійного проживання;
  • заповнити дані про соціальний статус і доходи (змінити в разі їх неактуальності);
  • підписати зміни та ввести одноразовий пароль, що прийде на фінансовий номер телефону.

Оновлення зазвичай триває добу. Рекомендується не ігнорувати вимоги банка, аби не спровокувати перевірки та блокування доступу до рахунків.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що ПриватБанк залишив ФОПа без оплат і розповідав, які проблеми бувають при розірванні договору. Також ми повідомляли, чим ризикують клієнти ПриватБанку, оплачуючи товар в Інтернеті.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.