Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

ПриватБанк може заблокувати платіж через нестачу даних – що потрібно вказати

ПриватБанк заблокував переказ на рахунок ФОП і вимагав надати персональні дані відправника чи одержувача

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Клієнту ПриватБанку заблокували платіж з картки на рахунок ФОП

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Клієнт ПриватБанку намагався оплатити замовлення товару з зарплатної картки на рахунок фізичної особи-підприємця. Але кошти заблокували через нестачу особистої інформації у призначенні платежу.

Скаргу опублікували на порталі Мінфін у розділі відгуків.

Користувач, зареєстрований під ніком sansic, розповів про випадок неправомірного блокування переказів. Він заплатив за товар з власної картки ПриватБанку, здійснивши транзакцію по реквізитах. Сума становила 800 грн. Як пояснив чоловік, обрав цей спосіб, щоб не розраховуватися готівкою.

Але згодом отримав повідомлення від фінустанови про блокування коштів і перевірку переказу протягом 2 годин. Клієнт впевнений, що платіж жодним чином не підпадає під фінансовий моніторинг, враховуючи норми Закону України "Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення".

Пізніше українець опублікував відповідь представників ПриватБанку. Виявляється, сума не пройшла через відсутність персональних даних.

"Ваш платіж на суму 800 грн не проведено через недостатність інформації про відправника або одержувача. Щоб наступного разу його було проведено, введіть дату народження особи, яку зазначено в призначенні платежу або в полі П.І.Б. (повністю)", – зауважили в ПриватБанку.

Але інші користувачі порталу зазначили, що ці дані не потрібні при відправленні коштів за реквізитами, оскільки вони автоматично підтягуються з облікових записів клієнтів.

Що нового з’явилося у Приват24

Нещодавно мобільний додаток оновили й запустили корисну функцію. Відтепер перевипущену платіжну картку можна отримати поштою. Достатньо обрати цю послугу в меню, вказати потрібну адресу відділення Нової пошти чи номер поштомата. Вже не обов’язкового особисто приходити у ПриватБанк і забирати замовлення.

Щоб скористатися можливістю, варто в застосунку Приват24 зайти в меню "Керування картою", натиснути на кнопку "Замовити картку". Процедура швидка та інтуїтивно зрозуміла, а доставка не вимагає зайвих дій.

В тому ж оновленні фінустанова змінила сервіс здійснення донатів на благодійність. Тепер актуальні збори, спеціальні проєкти, державні програми та благодійні фонди зібрані в одному місці – в меню "Добро".

Раніше сайт Pro Гроші писав, що ПриватБанк може не прийняти долари, видані раніше клієнтам, і розповідав, чому валюту бракують. Також ми повідомляли, що ПриватБанк списуватиме гроші за непогашені кредити.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.