Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

ПриватБанк залишив ФОПа без оплат: які проблеми бувають при розірванні договору

Через розірвання ділових відносин з клієнтом банк блокуватиме платежі на рахунок ФОП, відкритий в іншій фінустанові

Фото: Unsplash, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

ПриватБанк може розірвати відносини з ФОП і блокувати платежі інших клієнтів

Фото: Unsplash, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

ПриватБанк може в односторонньому порядку та без пояснення причин розірвати ділові відносини з клієнтом. Але проблема не у припиненні співпраці, а блокуванні платежів на рахунок ФОП, відкритий в іншій фінансовій установі.

Скаргу опублікували на порталі Мінфін у розділі відгуків.

Користувач, зареєстрований під ніком dmytroO1911, розповів, що мав рахунок фізичної особи-підприємця у ПриватБанку і надавав послуги, які оплачували клієнти шляхом переказу коштів чи за допомогою еквайрингу.

Але одного дня банк в односторонньому порядку розірвав ділові відносини, не попередивши чоловіка та не вказавши причини припинення співпраці. Водночас жодних порушень з боку клієнта не було. Але основна проблема не в цьому, оскільки відкрити новий рахунок ФОП можна в іншій фінансовій установі. Справа у відмові проводити платежі.

"Тепер коли будь-який клієнт ПриватБанку хоче оплатити рахунок мого ФОП шляхом переказу чи використовуючи еквайринг, банк блокує всі платежі на мої рахунки, видаючи наступний напис: "На жаль, здійснити прийом платежів на адресу даної компанії у нашому банку неможливо", – констатував чоловік.

Виходить, в разі розірвання відносин можна забути про фінансові операції з іншими клієнтами ПриватБанку, їх система не пропустить. Від представників установи коментарів на тему скарги автор не отримав, опублікували лише стандартні відповіді щодо необхідності здійснювати заходи належної перевірки та застосовувати ризик-орієнтовний підхід до кожної конкретної ситуації.

Чому підприємці віддають перевагу ПриватБанку

Більшість ФОПів, не замислюючись, відкривають рахунки саме у ПриватБанку, хоча інші фінансові установи також пропонують хороші умови користування та обслуговування. Річ у тім, що з "Ключем до рахунку" клієнти отримують чимало переваг і можливостей для бізнесу, чим можуть відрізнятися від конкурентів. Зокрема:

  • цілодобовий доступ до грошей на рахунку ФОП;
  • спрощену бухгалтерська звітність;
  • безготівкову оплату без комісії через Apple Pay і Google Pay.

Це переваги звичайної карти, яку випускають безплатно. А преміальна дає ще технологію безконтактної оплати PayPass, знижки за програмою "Дисконтний клуб" до 30% у закладах, прискорене проходження митного і паспортного контролю, фото власника та інші привілеї.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що ПриватБанк може заблокувати платіж через нестачу даних і розповідав, яку інформацію потрібно вказати. Також ми повідомляли, що ПриватБанк може не розблокувати рахунки деяким клієнтам.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.