Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

На цьому категорично не можна економити – експерт назвав 5 товарів та послуг

Краще завчасно подбати про деякі речі, аби потім в майбутньому не платити ще більше

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Не варто забувати про свої потреби

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Більшість людей хоче комфортного, стабільного життя у світлих квартирах з нормальною їжею та м'якою постіллю. Однак після початку повномасштабної війни багато хто зробив переоцінку цінностей та почав жити новим життям. Більше економити, більше донатити, менше залишати собі, менше думати про себе. Однак є ті речі на яких точно не можна заощаджувати.

Про це сайту Pro Гроші розповіла практикуючий інвестор і фінансовий консультант Юлія Бабенко.

5 товарів та послуг, на яких точно не треба економити

Медичні послуги або аналізи. Коли ви останній раз здавали кров чи робили УЗД? Чи проводили повний check up? Краще завчасно робити перевірку свого організму, ніж потім переплачувати за ліки та консультації лікарів.

Навчання. Людина, яка бажає не "пливти за течією", а бути в тренді й заробляти великі гроші, має завжди інвестувати їх у свій саморозвиток. Також не варто забувати про фінансову подушку та власні накопичення.

Захист дітей та дорослих. Ніколи не потрібно економити на безпеці! Вчасно придбані поліси страхування або шоломи для маленьких непосид, вбережуть ваші нерви та здоров'я.

Враження.

Як би це банально не звучало, але у найтемніші часи ми згадуємо не останню брендову річ, яку купили, а як ходили на побачення з чоловіком чи як вперше відвезли дітей в аквапарк. І ці спогади дарують нам набагато більше сил та енергії, – говорить експертка.

Свіжі продукти. Так, можна зекономити й купляти продукти по знижці, але зазвичай це вже їжа з кінцевим строком придатності, на який мало хто звертає увагу.

Як позбутися залежності від імпульсивних покупок

Раніше ми вже розповідали про те, як побороти бажання купити непотріб. Аби не стати жертвою маркетингу та вести ефективне бюджетне планування, варто перед кожною дією, пов’язаною з витратами, поставити собі кілька запитань і відповісти чесно.

  1. Чи я буду використовувати цю покупку регулярно?
  2. Чи все я маю, щоб використовувати цю річ?
  3. Чи поєднується річ з іншими в моєму гардеробі/домі?
  4. Якщо я це куплю, то почуватимуся некомфортно?
  5. Якщо я нікому не покажу і не розповім про покупку, її ніхто ніколи не побачить – чи потрібна вона в цьому випадку?

Детальніше про імпульсивні покупки ви можете прочитати в нашому матеріалі.

Що робити, якщо у вас є від 100 000 грн

Нас завжди вчили заощаджувати й відкладати певну суму на "чорний день". Звісно, що подушка безпеки, якісь заощадження, а тим більше в хорошій сумі, мають бути. Однак якщо ви зараз вже маєте від 100 000 гривень, то з цією сумою треба щось робити, адже ваші кошти можуть попросту "зʼїдатися".

Детальніше про це ви можете прочитати в нашому матеріалі за посиланням.

Раніше сайт Pro Гроші писав про стабільний заробіток на грантових програмах. Також ми повідомляли, як віртуальні картки можуть зберегти ваші гроші.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.