Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Може призвести до боргів: за якою послугою Ощадбанку треба завжди слідкувати

Важливо перевірити, чи справді після зверненням банк відключив послугу, аби не опинитися в неприємній ситуації

Фото: Ощадбанк/Facebook. Колаж: Pro Гроші

На карті Ощадбанку може бути борг через послугу SMS-інформування

Фото: Ощадбанк/Facebook. Колаж: Pro Гроші

Ощадбанк дозволяє клієнтам підключити послугу SMS-інформування, щоб вчасно отримувати сповіщення про будь-які операції на платіжних картах. Але деякі українці можуть втрапити у неприємні ситуації, пов’язані з боргами. Адже відключити опцію вдається не одразу.

Скарги опублікували на порталі Мінфін у розділі відгуків.

Про проблеми розповіли одразу двоє клієнтів. Користувачка, зареєстрована під ніком svetakp, зауважила, що її картку заблокували через заборгованість у розмірі 7 гривень. Саме стільки донедавна коштувала послуга SMS-інформування. Причому, за словами жінки, більше року сповіщення на телефон не надходили, але кошти стабільно з рахунку зникали.

"І коли кілька місяців грошей не було на картці, в борг зняли 7 грн за послугу інформування. Але ніякого інформування не було! Хто дав право банку знімати кошти в кредит? Ще й за послугу, яка не працює", – констатувала клієнтка Ощадбанку.

Інша українка, зареєстрована під ніком SnizhanaV, розповіла свою історію, дуже схожу на попередню. У жовтні 2022 року вона звернулася до відділення фінансової установи у місті Хмельницький, щоб працівники відключили опцію SMS. Вона вважала, що це вдалося успішно здійснити, але у серпні отримала сповіщення про списання 7 грн у мінус. І з’ясувала, що кожного місяця втрачала цю суму через активну послугу.

У коментарях до цього відгуку інший користувач порталу уточнив, що повторна поява SMS після заяви про деактивацію означає наступне: у тарифному плані не передбачена можливість користуватися банкінгом без послуги. Плюс якщо людина входить у власний обліковий запис на офіційному сайті Ощадбанку, вводячи логін і пароль, але не має мобільного додатку, то на смартфон приходить підтвердження входу. За це також знімається 7 грн (станом на вересень уже 10 грн).

Депозитні програми в Ощадбанку

Нещодавно ми розповідали, які депозити можуть відкрити клієнти Ощадбанку. Фінансова установа пропонує на вибір 5 послуг, зокрема:

  • "Моя Перемога" – до 10 000 грн строком на 6 місяців;
  • "Мій захисник" – від 5 000 грн на 3 місяці;
  • "Мій валютний депозит" – від 1 000 грн на 6 місяців;
  • "Мій депозит" – у гривні, євро чи доларах від 3 до 36 місяців;
  • "Мій пенсійний депозит" – у гривні, євро чи доларах від 3 до 36 місяців.

Кожна депозитна програма пропонує різні умови пролонгації (продовження) та відсоткової ставки. Також не завжди існує змога дострокового завершення і зняття коштів. Виплати можуть здійснюватися кожного місяця або лише після закінчення терміну дії депозиту. Обов’язково дізнавайтеся у фахівців Ощадбанку всі умови конкретної програми, щоб не виникало зайвих проблем із отриманням коштів.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що Ощадбанк почав оформлення спеціальних карток і розповідав, для чого вони потрібні українцям. Також ми повідомляли, як на картці Ощадбанку може не залишитись коштів.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.