Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Monobank не говорить клієнтам правду? Що відбувається з оплатою комуналки

Майже три місяці клієнт Monobank чекає, щоб його оплата за житлово-комунальні послуги надійшла постачальнику

Фото: УНІАН, IBOX. Колаж: Pro Гроші

Monobank майже три місяці не переводить комунальний платіж адресату

Фото: УНІАН, IBOX. Колаж: Pro Гроші

Через ліквідацію IBOX BANK деякі клієнти Monobank не змогли заплатити за послуги ЖКГ. Гроші були відправлені з картки, але на рахунок постачальника не надійшли. Служба підтримки майже три місяці запевняє, що оплата невдовзі пройде.

Скаргу опублікували на порталі Мінфін у розділі відгуків.

Користувач, зареєстрований під ніком ivan40x, заплатив за комунальні послуги в мобільному додатку ще 7 березня поточного року, але досі гроші не зараховані. Лише через місяць чоловік помітив, що оплата не пройшла, а на особовому рахунку почала з’являтися заборгованість. Спілкування зі службою підтримки не дає жодних результатів, бо клієнт чує лише обіцянки.

"Айбокс Банк був партнером по комунальним платежам, тобто спершу кошти зараховувалися до них, а потім компаніям, які заключили з ними договір. Оскільки у них відкликали ліцензію, а кошти їм вже перерахували, вони повинні відправити гроші компаніям, щоб виконати зобов’язання згідно з договорами. Вони вже почали робити перерахування, незабаром всі кошти надійдуть до компаній", – так відповідають представники Monobank впродовж двох з половиною місяців з моменту оплати.

Водночас ніхто не уточнює, скільки потрібно чекати. Також немає жодних гарантій, що кошти дійсно опиняться у постачальника. Користувач не може скасувати платіж, бо в підтримці переконують, що це неможливо. Постраждалий обурений, що банк, який є посередником між покупцем і продавцем, не виконує свою роботу.

Збої в оплаті комуналки

Раніше інші українці скаржилися на проблеми з оплатою житлово-комунальних послуг в додатку Monobank. Ситуації виникали різні, зокрема видалялися шаблони, тому доводилося заново шукати потрібне підприємство, вводити персональні дані, аби провести платіж. Інші вагома проблема – підтягнення неправильної інформації. Користувач розповів про випадок, що супроводжувався таким алгоритмом дій:

  • він обрав комунальний платіж;
  • клікнув на "Раніше оплачене" (з огляду на відсутність шаблонів);
  • ввів особовий рахунок і призначення, але зазначив не власне ім’я (для ситуації, коли треба заплатити за родича або друга);
  • перейшов на сторінку з підтвердженням і побачив абсолютно інші дані.

Текст на екрані не відповідав тому, який він написав попередньо. Додаток чомусь підтягнув його власне ім’я та особовий рахунок, хоча раніше служба підтримки обіцяла, що це збій і його невдовзі виправлять.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що в додатку Monobank з’явилися нові налаштування і розповідав, чим можуть керувати клієнти. Також ми повідомляли, скільки клієнти Monobank можуть втратити на переказі євро.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.