Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Monobank може не надати важливу послугу – що отримують не всі клієнти

Клієнт довгий час просить фінустанову підвищити кредитний ліміт і дозволити оплату частинами

Фото: Unsplash, Monobank. Колаж: Pro Гроші

Monobank не погоджує клієнту кредитний ліміт

Фото: Unsplash, Monobank. Колаж: Pro Гроші

Одночасно з виникненням проблем у деяких клієнтів щодо несподіваного та непотрібного їм збільшення кредитного ліміту іншим українцям Monobank відмовляє у наданні коштів.

Скаргу опублікували на порталі Мінфін у розділі відгуків.

Користувач, зареєстрований під ніком limbo4 live, розповів, що довгий час є клієнтом Monobank, має відкритий рахунок ФОП, також тримає особисті кошти на звичайній чорній картці. Попри поступове підвищення доходу та активне здійснення транзакцій на значні суми, фінустанова кілька місяців відмовляє чоловіку в збільшенні кредитного ліміту. При цьому причину рішення працівники не повідомляють, відповідаючи загальними шаблонними фразами.

"Раніше при менших доходах був ліміт більший (у відсоткових значеннях), а зараз отримую постійно відмову як на ліміт по карті, так на покупку частинами. Намагався дізнатися детальну причину, чому система відмовляє, але підтримка лише загально відповіла. Навіть не знаю, на що звернути увагу, щоб наступного разу отримати підтвердження. Кредитна історія нібито в порядку, всіх умов дотримувався, але домогтися підвищення ніяк не вдається", – зауважив клієнт.

На адресу Monobank деякі користувачі послуг скаржаться з протилежної причини. Розповідають, що дізнаються про надані можливості постфактум в мобільному додатку, хоча не мають потреби у кредитних коштах. Інколи трапляється, що власник картки, не знаючи про наявність кредитного ліміту, витрачає гроші Monobank та залазить у борги.

Як можуть нарахувати відсотки за кредит

Маючи борг, важливо вчасно вносити обов’язкові платежі та не прострочувати пільговий період. Якщо так сталося, розмір заборгованості швидко збільшуватиметься, адже відсотки нараховують щодня на максимальну суму позики. Як раніше розповів користувач Ігор Осипов, він думав, що після закінчення пільгового періоду банк стягує 3,1% з усієї суми. Але в результаті втратив набагато більше, ніж передбачав такий відсоток.

Насправді формула наступна: розмір боргу * кількість днів використання коштів * 3,1 * 12/365/100, де:

  • 365 – кількість днів на рік;
  • 3,1% – щомісячна відсоткова ставка згідно з тарифами;
  • 12 – кількість місяців на рік.

Щоб завчасно вирахувати розмір списання, можна скористатися кредитним калькулятором на офіційному сайті Monobank. Він підкаже, яку суму фінустанова вираховуватиме на погашення заборгованості.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що клієнтка Monobank втрапила у боргову пастку та розповідав, яка помилка до цього призвела. Також ми повідомляли, що Monobank "повісив" кредит на власницю заблокованої картки.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.