Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Як зекономити кошти на картці – про цю функцію в Monobank знають не всі

Функція дозволяє не хвилюватися за щомісячні списання, адже автоматичні платежі можна легко скасувати

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Клієнти Monobank можуть скасувати автоматичні платежі

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Чимало українців підв’язують картки до різних сервісів, наприклад, коли передплачують отримання якихось послуг. Потім з рахунку щомісяця чи з іншою періодичністю автоматично зніматимуть кошти. В мобільному додатку Monobank можна швидко скасувати підписку.

Про це розповів співзасновник банку Олег Гороховський в Telegram-каналі.

Він опублікував звернення клієнта, який навів приклад з Великої Британії та запропонував реалізувати подібне в Monobank. Мова про можливість блокувати автоматичні платежі чи вручну знайти минуле списання і скасувати наступні.

"Умовно, рік тому я підписався онлайн на видання новин, наприклад, Bloomberg. А скасувати підписку на сторінці не виходить, вони спеціально роблять це неможливим. І вже рік списують суму передплати автоматично. Я не знаю, що дозволяють робити системи Visa та Mastercard. Але було б добре, щоб такі "автомати" чекали на підтвердження", – написав клієнт співзасновнику Monobank.

Виявляється, подібна функція давно присутня в мобільному додатку. За лічені хвилини можна знайти свої передплати на сервіси, якщо є необхідність скасувати списання. Це робиться кількома способами. Перший – переглянути всі підписки в меню "Інші платежі" в розділі "Онлайн-платежі". Далі треба обрати потрібний сервіс і натиснути на кнопку "Заблокувати списання". Також доступний варіант повністю відв’язати картку, але він працює не з усіма підписками.

 | Фото: Monobank Info
 | Фото: Monobank Info
 | Фото: Monobank Info

Як керувати підписками в Monobank

Фото: Monobank Info

Як керувати підписками в Monobank

Фото: Monobank Info

Як керувати підписками в Monobank

Фото: Monobank Info

Як уточнив Олег Гороховський, блокування не означає, що передплата скасується повністю. Тобто кошти не будуть знімати з рахунку, але на сайті може накопичуватися заборгованість. Тому наступного разу, якщо ви захочете знову повторити підписку, весь борг спишуть в повному обсязі.

Існує другий спосіб скасувати автоматичний платіж. Потрібно знайти попередню транзакцію в історії та в "Налаштуваннях платежів" скасувати майбутні операції. У відповідь на нагадування клієнти банку жартома поцікавилися, чи можна таким чином анулювати автоматичні платежі по кредиту.

Чи можна повернути комісію на картку

Не всі клієнти Monobank знають, що комісію за переказ коштів можна повернути. Проте існують умови, коли цю суму зараховують назад на картку. Важливо здійснити саме скасування платежу, щоб з ним на рахунок повернулася комісія. Це залежить від кодування термінала, який при скасуванні використовує той самий код авторизації операції.

У випадку, якщо кошти просто переказали як іншу транзакцію, змоги повернути комісію немає. Цю умову повинні враховувати користувачі, які хочуть отримати назад витрачені гроші в повному обсязі.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що оплатити комуналку через Monobank не вийде та розповідав, яка проблема виникла у клієнтів. Також ми повідомляли, що українець не зміг отримати кошти від родича, бо Monobank заблокував платіж.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.