Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Monobank масово втрачає клієнтів – чому українці відмовляються від послуг

Блокування карт фізичних осіб відбувається без жодних пояснень з боку Monobank

Фото: Monobank, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Monobank без причини блокує рахунки українців

Фото: Monobank, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Користувачі послуг мобільного банкінгу періодично скаржаться на закриття рахунків і блокування доступу до карт. Причому у службі підтримки не повідомляють причину, використовуючи шаблонні фрази.

Чергова історія з’явилася на порталі Мінфін у розділі відгуків.

Клієнт користувався дебетовою картою від Monobank, яка підходить для отримання зарплати або ФОП-виплат, оскільки на ній немає кредитного ліміту. Це означає, що готівку за операціями можна зняти без комісії.

Одного разу, після здійснення стандартної транзакції, чоловіку надійшло сповіщення від служби підтримки, яке повідомляло про припинення обслуговування. "Доброго дня! На жаль, ми не можемо продовжити ваше подальше обслуговування в нашому банку. На основі накопиченої інформації з різних джерел банк прийняв рішення про закриття карткового рахунку та відмову у співпраці", – саме це зазначалося у тексті сповіщення.

Тобто Monobank заблокував вхід у застосунок без пояснень і попереджень. У службі підтримки, куди звернувся обурений клієнт, обґрунтованої відповіді не почув, а лише завчені стандартні фрази, схожі на повідомлення у мобільному додатку.

Щоб якось виправити ситуацію, українець запропонував підтвердити свої доходи/обороти з основного місця роботи, проте працівники запевнили, що цього робити не потрібно, оскільки процедура підтвердження ніяк не вплине на рішення банку.

У коментарях до свого відгуку користувач додав, що ніколи не користувався криптовалютою і не відкривав валютний депозит, адже чув, що саме ці дії часто стають причиною закриття рахунків. Він запевнив, що завжди поповнював карту через касу банку-партнера або термінал.

Чому клієнти не можуть повернути депозити

Після вищезазначеної ситуації клієнт запевнив, що більше не довірятиме своїх кошти Monobank, адже не може бути впевнений у збереженні грошей. Схожі рішення відмовитися від обслуговування приймають люди після проблем з отриманням депозитних фінансів.

На спеціалізованому порталі можна знайти чимало відгуків від українців, які скористалися можливістю купити долари за гривні за пільговим курсом, щоб забрати валюту через 3 місяці після закінчення терміну депозиту. Завдяки привабливим умовам, охочих придбати американські гроші виявилося чимало. Але як тільки настає час отримання валюти і закриття депозитного рахунку, з’ясовується, що у банках вільних купюр немає.

В результаті, після довгого очікування, люди повертають гривні по такому ж курсу, тобто нічого не заробляючи. Через недоліки у наданні послуги громадяни скаржаться і масово говорять про припинення обслуговування. Monobank лише відповідає, що намагається зробити все можливе, аби процес отримання валюти не викликав у клієнтів незручностей, проте війна вносить корективи, з якими доводиться миритися.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що Ощадбанк залишив пенсіонерів без грошей через жарт. Також ми повідомляли, що термінали ПриватБанку не приймають деякі гроші.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.