Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Ощадбанк залишив пенсіонерів без грошей через жарт – що сталося

Не перевіривши інформацію, працівники Ощадбанку заблокували пенсіонерам картки

Колаж: Pro Гроші

Пенсіонери втратили доступ до карток Ощадбанку через жарт

Колаж: Pro Гроші

Отримавши повідомлення по телефону про смерть клієнтів-пенсіонерів, співробітники Ощадбанку закрили доступ до банківських карток і заблокували рахунки. Але виявилося, що люди живі.

Історію розповіли на порталі Мінфін у розділі відгуків.

За словами користувача сайту, 7 листопада його сусід зателефонував оператору фінансової установи та запевнив, що мешканці того ж будинку – Сапач Костянтин та Сапач Анна – померли. Чоловік не мав родинних зв’язків з пенсіонерами, але, будучи їхнім сусідом, нібито вирішив проінформувати банк про смерть клієнтів, аби там зафіксували цей факт.

Оператор не попросив жодних документів, які би підтвердили інформацію про загибель чоловіка та жінки, тож без заперечень заблокував їхні особисті кабінети в Ощад-24 та закрив доступ до карток. Як же здивувалися власники рахунків, коли 9 листопада виявили проблему. Зрозуміло, що пенсіонери живі, і над ними просто пожартували.

Ситуація могла вирішитися позитивно для клієнтів, проте додаткові перешкоди з’явилися опісля. Українці подали запит на відновлення доступів, але їм відмовили у послузі онлайн, порекомендувавши підійти у відділення.

"Вони надали фінансові номери і паспортні дані, включно зі словами-паролями, але почули від співробітника, що розблокувати карти він не може. На пропозиції поспілкуватися по відеозв'язку або переключити на службу безпеки банку теж відмовили, тільки запропонували пенсіонерам відвідати відділення Ощадбанку", – уточнив користувач Мінфіну.

Проблема в тому, що чоловік та жінка проживають на окупованій території, тож не можуть просто прийти до банку. Зате через чужу помилку їх позбавили доступу до особистих коштів (пенсій та депозитів). "Не повинні співробітники на підставі дзвінків зі сторонніх номерів блокувати рахунки та картки живим пенсіонерам та заносити їх до списків померлих", – наостанок зазначив автор відгуку.

Ощадбанк закриває картки без попередження

Майже одночасно з публікацією цієї історії на адресу банку надійшла схожа скарга про безпричинне закриття картки. Проблема також сталася у пенсіонера, який проживає у Луганській області. За словами чоловіка, вона мала термін дії до 2026 року. З’ясувати причину клієнт не може, оскільки немає зв’язку, тож з операторами поговорити неможливо.

"Якщо я перебуваю на території, непідконтрольній Україні, і не можу відвідати відділення банку, це означає, що можна творити свавілля і залишати людей без чесно зароблених (за все життя) грошей на існування", – написав обурений українець.

У коментарі до скарги працівники Ощадбанку порекомендували, у разі доступу до мережі Інтернет, спробувати зателефонувати до контакт-центру за допомогою вебдзвінку через сайт.

Раніше сайт Pro Гроші писав, як самостійно збільшити кредитний ліміт на карті. Також ми повідомляли, чи можуть клієнти ПриватБанку приймати оплату карткою.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.