Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Гривні замість валюти – чому обурилася клієнтка Monobank

Клієнтці довелося забрати з валютного депозиту гривні через відсутність грошей у касах банків

Колаж: Pro Гроші

Клієнтка не змогла забрати валютний депозит в Monobank

Колаж: Pro Гроші

На мобільний банкінг надійшла скарга від клієнтки, що стосується купівлі валюти у застосунку для розміщення депозиту. Як виявилося, забрати гроші можна лише у конкретних містах України.

Деталі жінка розповіла на порталі "Мінфін" у розділі відгуків.

Нагадаємо, що з 21 липня Національний банк дозволив продаж безготівкової валюти своїм клієнтам для подальшого розміщення на депозит. Термін дії становить мінімум три місяці без права дострокового розірвання договору, після чого власник коштів може отримати їх назад.

Monobank відновив купівлю валюти у застосунку 2 серпня. Як повідомляв співзасновник мобільного банку Олег Гороховський, "після закінчення терміну дії депозиту виплата можлива на рахунок клієнта або готівкою у відділеннях Універсалбанку та банків-партнерів у рамках денного ліміту (еквівалент 100 000 грн)".

За словами пані Катерини, яка залишила відгук на порталі, вона скористалася можливістю депозитного рахунку і відкрила його у серпні в рамках обмеженої НБУ суми на 3 місяці. Коли настав час виплати, українка дізналася, що Monobank для отримання валюти замовляє її у відділеннях всього трьох міст України, а саме у Києві, Дніпрі та Львові.

Тобто, щоб забрати вкладені кошти, клієнтам потрібно поїхати в один зі вказаних населених пунктів. Або ж є альтернативний варіант – шукати наявність вільної валюти у банках-партнерах, що трапляється нечасто через необхідність зняття всієї суми, без можливості розділу на частини. Оскільки розмір депозиту досить великий, фінустанови не мають вільних коштів для видачі.

Замість валюти отримала гривні

Що найбільше обурило Катерину, то це відсутність будь-якої згадки в договорі про обмеження. Вона зауважила: в жодному пункті офіційного документу не зазначалося, що готівку на замовлення можна отримати лише в Києві, Дніпрі та Львові. Тож після довгих пошуків вільних грошей у банках свого міста була змушена отримати розрахунок по депозиту в гривнях.

Щоб не виникало подібних неприємних випадків, українцям рекомендують відкривати валютний депозит у банку без відділень тільки тоді, коли потрібна безготівкова валюта. Станом на початок жовтня, тобто за дві місяці функціонування опції, клієнти Monobank відкрили 117 000 депозитів за ставкою 0,1%. Отже не виключено, що з такою проблемою, яка трапилася у Катерини, зіштовхнулося чимало громадян.

Нагадаємо, раніше користувачі мобільного додатку скаржилися на неочікувані блокування. Людям обмежували доступ до застосунку через підозрілі дії з їхнього боку, хоча вони не здійснювали жодних незвичних операцій і не передавали дані стороннім особам.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що Ощадбанк залишив пенсіонера без коштів для існування. Також ми повідомляли, що "Дія" добавила цікаву функцію про Євробачення.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.