Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Monobank готує масштабне оновлення – що відомо

Розповідаємо, чого очікувати від проєкту Monobank вже наприкінці цього листопада

Фото: Pexels

Monobank оголосив про масштабне оновлення

Фото: Pexels

Віртуальний банк Monobank, який працює на ліцензії Універсал Банку, є другим за популярністю в Україні. Наразі банк планує оновлення свого застосунку до кінця листопада.

Про це повідомив у своєму Telegram-каналі співзасновник проєкту Олег Гороховський.

Що відомо про оновлення

"Я юзаю вже 2 місяці. На другий тиждень звик. На третій навіть почало подобатися. Застосунок має розвиватися. Він не може завжди бути старим", – написав Гороховський.

Як розповів Олег Гороховський для dev.ua, застосунок поки що проходить альфа-тестування.

"До нього ще вносяться зміни, але "скелет" буде таким. У бета-версію дамо до кінця листопада і досить довгий час клієнти зможуть вибирати, якою версією користуватися", – сказав співзасновник.

За його словами, нові фішки розроблятимуться вже під новий дизайн.

Що ще наразі варто знати про українські банки

Раніше ми вже писали, що при використанні лише мобільного додатку українці можуть приймати безконтактні платежі на свій iPhone.

Зазначається, що ПриватБанк дозволив бізнес-клієнтам користуватися технологією безконтактного прийому платежів Tap to Pay на смартфонах iPhone. Продавці ж можуть запустити додаток "Термінал" на операційній системі iOS та отримувати оплату товарів і послуг з банківських карток, Apple Pay тощо.

Сама компанія Apple запустила функцію для iPhone під назвою Tap to Pay ще в лютому 2022 року. Відтепер українські підприємці, які займаються продажами та отримують кошти від клієнтів, можуть використовувати лише мобільний телефон без необхідності встановлювати POS-термінал чи інше додаткове обладнання.

Для використання цієї функції потрібно: завантажити Термінал iOS з Apple App Store, пройти процедуру реєстрації, потім відкрити додаток на iPhone, ввести суму покупки, піднести гаджет до платіжного безконтактного засобу клієнта та отримати кошти на рахунок.

Далі продавець може зареєструвати касову операцію, видати чек і передати інформацію в контролюючий орган. Завдяки Терміналу нема потреби користуватися різними пристроями для проведення платежів, оскільки всі функції доступні в одному місці.

Які ще оновлення сталися в найпопулярніших банках України

У вересні цього року уряд України ухвалив нові умови програми Доступні кредити 5−7−9%. Відповідно до оновленої програми Кабміну, Ощадбанк змінив умови отримання таких кредитів.

Зазначається, що основною задачею змін — є зосередження зусиль на допомозі регіонам країни, які постраждали найбільше від військових дій. Таким чином буде відбуватися допомога компаніям, які зазнали руйнувань, втратили чи майже втратили виробничі потужності, чиї поля заміновані.

Компанії з прифронтових регіонів, за новою програмою отримають такі умови кредитування: 1% — на перші два роки, 5% — на інвестиційні потреби з наступного року та 3% — на фінансування оборотного капіталу.

Ліміт фінансування таких підприємств також значно виріс та складає 150 млн грн, на відміну від 2022 року. Тоді він дорівнював — 60 чи 90 млн грн.

Для компаній, які вже адаптувались, процентна ставка виглядатиме так: 7% або 9% на інвестиційні потреби — залишається без змін, а 13% річних на фінансування оборотних коштів — буде більшою в порівнянні з попереднім періодом.

Раніше ми вже писали, як клієнти Monobank можуть "попасти" на чималі суми через шахраїв. Також ми писали про умови відкриття платіжної картки для дітей у різних банках.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.