Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

ПриватБанк запустив нову технологію для клієнтів – як вона може спростити життя

Використовуючи лише мобільний додаток, українці можуть приймати безконтактні платежі на свій iPhone

Фото: Pexels

ПриватБанк запустив Tap to Pay на iPhone

Фото: Pexels

ПриватБанк дозволив бізнес-клієнтам користуватися технологією безконтактного прийому платежів Tap to Pay на смартфонах iPhone. Продавці можуть запустити додаток "Термінал" на операційній системі iOS та отримувати оплату товарів і послуг з банківських карток, Apple Pay тощо.

Про це повідомила пресслужба ПриватБанку на офіційному сайті.

Компанія Apple запустила функцію для iPhone під назвою Tap to Pay ще в лютому 2022 року. Відтепер українські підприємці, які займаються продажами та отримують кошти від клієнтів, можуть використовувати лише мобільний телефон без необхідності встановлювати POS-термінал чи інше додаткове обладнання.

Достатньо здійснити такий алгоритм дій:

  • завантажити Термінал iOS з Apple App Store;
  • пройти процедуру реєстрації;
  • відкрити додаток на iPhone;
  • ввести суму покупки;
  • піднести гаджет до платіжного безконтактного засобу клієнта;
  • отримати кошти на рахунок.

Далі продавець може зареєструвати касову операцію, видати фіскалізований чек і передати інформацію в контролюючий орган. Завдяки Терміналу немає необхідності користуватися різними пристроями для проведення платежів, оскільки всі функції доступні в одному місці.

"Ми раді запустити Tap to Pay на iPhone для підприємців та бізнесу в Україні, щоб надати просте та безпечне рішення, яке пропонує більшу гнучкість у прийомі платежів, для бізнесу будь-якого розміру – від роздрібних магазинів до перукарень і продуктових кіосків, таксистів і ринкових торговців", – зазначив голова правління ПриватБанку Герхард Бьош.

Оновлення в додатку для бізнесу

Раніше ми розповідали, що клієнти ПриватБанку, які займаються підприємницькою діяльність, користуються версією Приват24 для бізнесу на телефоні чи ПК. Аби покращити функціонал і спростити розуміння, банк випустив масштабне оновлення сервісу. Українцям потрібно знати про такі нововведення:

  • тип платежу "Бюджетний" відтепер називається "Податковий";
  • в меню "Електронний документообіг" з’явилася послуга "Податки" (окремої вкладки "Бюджет" більше немає);
  • при подачі декларації платника єдиного податку (для ФОПів 3 групи) можна вказувати часовий проміжок, за який звітує підприємець, аби точно розрахувати доходи;
  • генерація файлового ключа УЕП доступна після отримання підпису SmartID у вебверсії;
  • меню "Рахунки та виписки" доопрацьовано.

У ПриватБанку нагадали, що під час оплати податкового зобов’язання підприємці використовують структурований платіж відповідно до вимоги Міністерства фінансів. З 1 липня всі банки повинні були перейти на нову форму оплати, де потрібно заповнювати поля з інформацією про код та призначення платежу.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що ПриватБанк спростив отримання кредитів для клієнтів. Також ми повідомляли, що ПриватБанк продовжив дію вигідної акції та розповідали, як українці можуть зекономити.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.