Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Платіжні картки для дітей – які умови в ПриватБанку, Ощадбанку і Monobank

Відкриття особистої банківської картки підлітку дасть йому персональну фінансову свободу та навчить розпоряджатися грошима

Фото: Pro Гроші

Українські банки випускають картки не тільки для дорослих

Фото: Pro Гроші

Українські банки пропонують послуги оформлення карток як для дорослих, так і для дітей. Може виникнути питання щодо того, навіщо підлітку власний платіжний засіб. Насправді це чудовий спосіб навчити дитину фінансовій грамотності, а батьки матимуть змогу контролювати витрати та допомагати в накопиченні грошей на рахунку.

Сайт Pro Гроші розповідає, які умови оформлення та користування дитячими картками пропонують ПриватБанк, Ощадбанк і Monobank.

ПриватБанк

Дозволяє оформити "Картку Юніора" дітям від 6 до 17 років. Це універсальний платіжний засіб, який майже нічим не відрізняється від звичайної банківської картки. Нею можна оплачувати покупки, поповнювати мобільний телефон, оплачувати проїзд у громадському транспорті тощо. Існує можливість встановити ліміт на зняття.

Для оформлення необхідно відвідати відділення ПриватБанку і принести такі документи:

  • свідоцтво про народження дитини;
  • ідентифікаційний податковий номер;
  • електронний паспорт (ID-картку) – обов’язково для дітей з 14 років.

"Картка Юніора" прив’язується до батьківського рахунку, що дозволяє контролювати всі операції та слідкувати за транзакціями. А додатковий сервіс "Зробив – заробив" дає змогу встановлювати ігрові завдання і призначати грошову винагороду. Наприклад, дитина може заробити кошти, погулявши з собакою, помивши посуд, приготувавши собі перекус тощо.

За оплату товарів і послуг у торгових точках та Інтернеті комісія не знімається, а максимальний кредитний ліміт (з дозволу батьків) становить 300 грн. Плата за зняття власних коштів у банкоматах України – 1%, у банкоматах за кордоном – 2%.

Ощадбанк

Банківська картка "ЛАЙК’Ю" для підлітків (від 6 років) доступна в Ощадбанку. Щоб її оформити, можна звернутися у відділення або замовити через чат-бот (Viber, Telegram, Facebook). Серед необхідних документів – ID-картка чи свідоцтво про народження дитини та ІПН.

Власники карти "ЛАЙК’Ю" можуть знімати готівку в сумі до 2 000 грн на місяць без комісії, а ліміти на перекази та розрахунки в Інтернеті становлять 5 000 грн на добу. Встановивши мобільний додаток Ощадбанку, дітям відкриються такі можливості:

  • поповнювати смартфон;
  • переказувати гроші;
  • слідкувати за балансом;
  • переглядати історію операцій;
  • шукати найближчі відділення, банкомати та термінали за допомогою GPS.

Monobank

Фінансова установа випускає спеціальні картки для клієнтів до 14 років. З нею діти будуть повертати до 20% від суми покупки, обравши категорії для кешбеку, а також заробляти винагороди за користування. Умови в Monobank такі:

  • випуск та обслуговування цифрової картки – безплатно;
  • поповнення – без комісій;
  • випуск фізичної картки – 100 грн;
  • зняття готівки – 0,9%.

Батькам дадуть доступ до виписок і лімітів, аби слідкувати за витратами в кафе та на розваги, покупками в онлайн-іграх, переказами на інші рахунки, поповненнями третіми особами тощо.

Діти можуть обрати між класичним дизайном і новою темою мобільного додатку з яскравою карткою жовтого кольору. При замовленні пластику в комплекті зі стандартним набором стікерів йде ексклюзивний конструктор кота.

Раніше сайт Pro Гроші писав, як клієнтам ПриватБанку дозволили поповнювати картки. Також ми повідомляли, що українці ризикують втратити гроші на картках Monobank і розповідали, що вигадали шахраї.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.