Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Монетизуйте свої навички – лайфхаки, які допоможуть заробляти більше грошей

Експерти стверджують, що бажано постійно формувати фінансові стратегії на рік

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Варто згадати про свої навички

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

З дитинства більшість людей чули фразу "Мало грошей – почни економити". Але це не формула багатства, а як раз таки навпаки. У такій ситуації треба вчитися заробляти більше.

Про це розповіла експертка з особистих фінансів, викладачка з інвестицій Іванна Invest.

Згадайте про те, що ви можете робити краще за інших

Зараз сила соціальних мереж досить велика. Використовуй цю можливість на повну. Наприклад, якщо ви гарно малюєте, знаєте досить багато про подорожі, ніж інші або смачно готуєте, то монетизуйте свої навички та знання. Комусь можуть знадобитися ваші здібності чи послуги.

Напишіть 101 спосіб того, як отримати гроші

Саме отримати, не заробити. Коли ви це спробуєте, то побачите, що ваш мозок починає генерувати ідею за ідеєю.

Навчіться заробляти онлайн

Тут варто згадати про фриланс. Зараз існує чимало професій, які дозволяють заробляти з будь-якою точки світу і коли завгодно. Оберіть, що вам по душі й починайте працювати. Один з таких варіантів — трейдинг.

Створюйте пасивний дохід

Єдиний вихід в тому, аби отримувати пасивний дохід — інвестувати. Створюючи капітал вже зараз, за декілька років його точно буде більше, якщо ви будете робити це регулярно. Згодом можна буде отримувати вагому суму, яка частково перекриватиме ваші витрати.

Вкладайте свій час в проєкти чи бізнес

Не завжди для того, аби заробити, потрібно вкласти гроші. Наразі існує багато різних можливостей, коли достатньо просто допомогти. Прикладом будуть різні проєкти у сфері блокчейну, які готові платити за допомогу.

Фінансовий календар на рік

Раніше ми вже розповідали, що бажано постійно формувати стратегії на рік. 2023-й не став виключенням. Тому ми сформували для вас економічний календар й врахували особливості кожного сезону та навіть місяця.

Наприклад, у березні варто придивитися до новобудов. Оглядачка ринку нерухомості Вікторія Берещак наголошує, що підходити до питання купівлі та продажу нерухомості з точки зору сезонності – неправильно.

Хороша пропозиція може трапитись у будь-який час. На сьогодні ринок може коригуватись від багатьох факторів, тож не варто чекати якогось певного періоду для купівлі чи продажу.

Якщо ви хочете подивитися якомога більше варіантів на первинному ринку, весна – слушний час, але підлаштовуватись у першу чергу не під сезон, а під власні можливості та бажання.

Якщо вас зацікавила ця тема, то детальніше про кожен місяць ви можете прочитати у нашому матеріалі за посиланням.

Раніше сайт Pro Гроші вже пояснював, як навчити дитину фінансовій грамотності. Також ми повідомляли вам, як змінились фінансові звички українців під час війни.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.