Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Monobank попередив про наслідки ліквідації IBOX BANK – що варто знати клієнтам

Деякі клієнти лише через місяць можуть дізнатися, що плата за комунальні послуги не надійшла

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Клієнтка Monobank не змогла оплатити комуналку через додаток

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Клієнтка Monobank поскаржилася на фінустанову через затримку комунальних платежів. Оскільки плата на електроенергію не надійшла вчасно, жінці нарахували заборгованість.

Скаргу опублікували на порталі Мінфін у розділі відгуків.

Користувачка, зареєстрована під ніком Hadichn, розповіла, що 7 березня здійснила платіж за послуги електропостачання на суму 1 523грн. Кошти з картки Monobank списали, тож жінка не хвилювалася за стандартну процедуру, думаючи, що комуналка оплачена. І лише через місяць дізналася від представників компанії, що їй нарахували заборгованість через відсутність плати за попередній місяць.

Клієнтка звернулася до служби підтримки банку, щоб з’ясувати обставини ситуації. Співробітник пояснив, що відбулася помилка у відправленні коштів через закінчення ліцензії IBOX BANK. Нагадаємо, саме 7 березня Національний банк України прийняв рішення відкликати ліцензію та ліквідувати фіну станову, після чого кілька днів українці не могли користуватися терміналами.

"Також відповідають заготовленими наперед шаблонними фразами, на кшталт: "Нам дуже шкода, що у вас виникли складнощі. Дане питання вже передано на максимально високий рівень і наші фахівці працюють, щоб якомога швидше все виправити. Будь ласка, дайте нам трохи часу". Вже місяць часу минув, скільки ще часу треба?", – написала жінка у скарзі.

Як результат, у неї виник борг за електроенергію, який треба негайно погасити, інакше він збільшуватиметься, що призведе до відключення світла. Тож клієнтка просить повернути власні гроші на рахунок або перевести за призначенням.

Проблеми з оплатою комуналки

Раніше ми писали, що в деяких клієнтів зникли шаблони для оплати комунальних послуг в мобільному додатку Monobank. Завдяки збереженим рахункам можна було швидко відправити кошти постачальникам. Всі дані легко оновлювалися автоматично, комісій за транзакції, на відміну від інших банків, не було. Втім у березні шаблони зникли.

Представники Monobank визнали проблему та зазначили, що фахівці виправлять збій протягом тижня. Але як зауважив клієнт, у якого з дванадцяти шаблонів залишилося два, через 7 днів нічого не змінилося. Тож він мав намір змінити картку, якою оплачував комуналку. Чи взагалі перейти на обслуговування іншим банком, зважаючи на періодичні проблеми в Monobank.

Раніше сайт Pro Гроші писав, як клієнтам Monobank повернути комісію на картку. Також ми повідомляли, як зекономити кошти на картці та розповідали, про яку функцію в Monobank знають не всі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.