Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Курс долара в обмінниках неприємно здивує? На скільки подорожчає валюта

Українців попередили, яких змін чекати на готівковому ринку вже найближчим часом

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Курс долара може змінитися у найближчі дні

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Протягом вихідних 4-5 лютого вартість американської валюти у прожажу може сягнути 40,6 гривень за долар, тоді як вартість євро на готіковому ринку очікується на рівні 43,9 грн.

Про це йдеться в прогнозі Мінфіну.

За даними спеціалізованого видання, українці зможуть продати долар в обмінниках за ціною 39,9-40,1 гривень. Ті, хто купуватимуть валюту на готівковому ринку, заплатять 40,15–40,6 гривень за долар. Ціни на євро в обмінника становитимуть 42,8-43,4 гривень у продажу та 43,55-43,9 гривень у купівлі.

Ситуація на валютному ринку складна

НБУ змушений практично щодня виходити на міжбанківський ринок і продавати дефіцитну валюту. Нацбанк намагається втримати ситуацію на валютному ринку. Центробанк має резерви, які дають змогу при подорожчанні валюти виходити на ринок і активно продавати долари. При зростанні пропозиції та стабільному попиті курс валюти знижується.

Утримувати курс вдається насамперед за рахунок надходження валютної допомоги від міжнародних партнерів. При цьому обсяги експортного виторгу значно скоротилися. Цілі галузі промисловості виявилися паралізовані. Крім того, Росія знищила частину промислових підприємств на сході країни, зруйнувала логістичні ланцюжки.

Виникають також проблеми з готівковою валютою. Раніше її могли ввозити за допомогою авіаційного транспорту. Зараз канали доставки готівки обмежені.

Яким буде курс долара на наступному тижні

Директор департаменту казначейства Акціонерного Товариства "КОМІНБАНК" Герман Марченко в коментарі Pro Гроші заявив, що протягом наступного тижня українцям потрібно бути готовими до суттєвих коливань курсу долара – валюта може дешевшати і дорожчати відразу на 50 копійок.

За словами, попри те, що наступного тижня очікується період "валютної стабільності", готівковий курс долара перебуватиме в кордонах 39,5-41 гривні ща долар.

Звісно, ми не виключаємо незначні коливання курсу в межах 0,5 грн, як в бік збільшення, так і в бік зменшення курсу, однак такі зміни не будуть системними і не означатимуть змін у валютних трендах, – зауважив експерт.

Раніше ми пояснювали, чи змінить НБУ офіційний курс долара. Також ми писали про те, що офіційний курс євро вперше перевищив 40 гривень.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.