Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Курс долара "привітав" українок зі святом: скільки коштує валюта в банках 8 березня

Українські фінустанови не перестають дивувати громадян, встановлюючи все нижчі показники курсів валют

Фото: УНІАН, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Який курс валют в банках 8 березня

Фото: УНІАН, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Банки в Україні оновили курси долара та євро 8 березня. З огляду на нижчі, ніж минулого дня, показники, громадяни можуть переконатися в подальшому зміцненні гривні.

Дані опубліковані на порталі Мінфін.

Курс долара в банках

Станом на 13:30 8 березня банки пропонують американський долар за таким курсом:

  • купівля – 38,40 грн/дол. (-10 коп.);
  • продаж – 38,90 грн/дол. (-30 коп.).

Стабільно вигідніше продати валюту українці можуть в Ощадбанку, адже там курс становить 38,45 грн/дол., тоді як ПриватБанк встановив показник 38,10 грн/дол. Водночас купувати американський долар краще в ПриватБанку за курсом 38,60 грн/дол., зважаючи на встановлене в Ощадбанку значення 39,45 грн/дол.

Курс євро в банках

Європейська валюта також значно подешевшала порівняно з попереднім днем. В обідню пору середи, 8 березня, курс становить:

  • купівля – 40,30 грн/євро. (-30 коп.);
  • продаж – 41,10 грн/євро. (-30 коп.).

Різниця в показниках в Ощадбанку та ПриватБанку досить значна. Якщо українці планують більше заробити на продажі євро, краще звернутися в Ощадбанк, який встановив курс купівлі на рівні 40,20 грн/євро, на противагу ПриватБанку з курсом 39,70 грн/євро. Тоді як на покупці валюти різниця становить 60 коп.: в Ощадбанку – 41,30 грн/євро, в ПриватБанку – 40,70 грн/євро.

Яка ситуація в обмінниках і на чорному ринку

Інші учасники валютного ринку підтримують тенденцію та зменшують показники курсів. В обмінниках середні значення долара та євро наступні:

  • купівля – 38,51 грн/дол. та 40,37 грн/євро;
  • продаж – 38,65 грн/дол. та 40,73 грн/євро.

Аналогічна ситуація виникла на готівковому ринку. Купити долар і євро в середньому можна по 38,71 грн/дол. і 40,80 грн/євро, продати валюту є змога по 38,53 грн/дол. і 40,46 грн/євро.

 | Фото: Мінфін
 | Фото: Мінфін

Динаміка курсу долара та євро на готівковому ринку 8 березня

Фото: Мінфін

Динаміка курсу долара та євро на готівковому ринку 8 березня

Фото: Мінфін

Чого очікувати в березні

Як сайту Pro Гроші розповів економіст та аналітик центру "Об'єднана Україна" Олексій Кущ, можна не чекати в поточному місяці значних коливань курсів. Гривня продовжуватиме зміцнюватися, хоч і не повернеться поки до довоєнних показників.

"В березні аграрії будуть завозити валюту, щоб фінансувати весняні польові роботи. Тому коридор коливання курсу може бути від 39 до 44 гривень", – уточнив експерт.

Стабільність на валютному ринку забезпечують періодичні надходження від міжнародних партнерів, що дозволяє прогнозувати ситуацію щонайменше на місяць вперед.

Раніше сайт Pro Гроші писав, скільки коштує валюта в обмінниках та на чорному ринку. Також ми повідомляли, що зміни неминучі, і розповідали, що НБУ розрахував новий курс на 7 березня.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.