Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Зміни неминучі: НБУ розрахував новий курс на 7 березня

Українці продовжують здійснювати операції на валютному ринку навіть в умовах війни

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

На валютному ринку є помітні коливання

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Особливих загроз українцям від курсу іноземних валют очікувати не варто. Але він все одно змінює щоденно свої показники. Наприклад, за останню добу курс євро та польського злотого майже залишаться на тому ж рівні, що й були.

Про це свідчать дані НБУ.

Отже виходить, що 7 березня долар коштує 36,56 гривні. За євро українці віддадуть 38,91 гривні. А от польський злотий коштує найдешевше – 8,26 гривні.

Експерти стверджують, що загалом на валютному ринку на цьому тижні спред по долару коливатиметься в межах від 20 копійок до 60 копійок, а по євро — в межах від 25−30 копійок до 80 копійок.

Курс долара знову вражатиме стабільністю? Чого чекати в березні

Раніше ми вже вам розповідали про те, що з курсом гривні у березні якихось великих проблем очікувати не варто. Експерти стверджують, що курс є похідним від міжнародної фінансової допомоги. Саме тому ситуація на ринку буде досить прогнозована завдяки тій допомозі, яку Україна отримує від інших країн.

Курс досить рухливий. Але в березні ще й аграрії будуть завозити валюту. Будуть фінансувати весняні польові роботи. Тому коридор коливання курсу може бути від 39 до 44 гривень, – говорить експерт, економіст та аналітик центру "Об'єднана Україна" Олексій Кущ.

Якщо вас зацікавила ця інформація, то про інші економічні зміни у нашій країні на березень місяць ви можете прочитати у нашому матеріалі.

Як вдається підтримувати національну валюту

Також ми вже писали про те, що українці продовжують здійснювати операції на валютному ринку навіть в умовах війни. Вони щодня купують та продають долар і євро.

Завдяки цьому виходить, що люди, попри складну ситуацію в державі, мають достатню платоспроможність. А це позитивно відображається на закріпленні стабільного курсу валют.

Також потужний вклад у підтримку гривні здійснює Національний банк, який витрачає значні резерви на її зміцнення. Детальніше про ситуацію на валютному ринку ви можете прочитати у нашому матеріалі.

Позитивні зрушення на валютному ринку

Нагадаємо, що перші два місяці 2023 року значно сколихнули стабільність долара та євро, адже курси обох валют впали майже до рівня середини минулого року. Один лише долар на готівковому ринку втратив 1,7 гривні. Звісно, запорукою цього стали макро- та мікроекономічні фактори, плюс геополітична ситуація у світі.

Раніше сайт Pro Гроші вже розповідав про те, яким буде курс долара через два місяці. Також ми повідомляли, що курс долара повернувся в минуле, та розповідали, як валюта знову привернула увагу українців.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.