Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Курс долара став камʼяним? Скільки коштує валюта в обмінниках та на чорному ринку

За словами експертів, у березні якихось великих проблем з доларом та євро очікувати не варто

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Різких змін очікувати не варто

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Курс іноземних валют в українських банках та на чорному ринку майже щодня змінює свої показники. Ба більше долар та євро будуть досить стабільні протягом найближчого періоду, стверджують експерти.

Про це свідчать дані порталу Мінфін.

Скільки коштує долар в обмінниках

В обмінниках курс долара на 5 березня становить:

  • купівля – 38,90 грн/долар;

  • продаж – 39,06 грн/долар.

Скільки коштує євро в обмінниках

Такі показники за добу стали у євро:

  • купівля – 41,00 грн/євро;

  • продаж – 41,19 грн/євро.

Вартість долара на чорному ринку

Станом на 5 березня показники валюти такі:

  • купівля – 38,92 грн/долар.

  • продаж – 39,15 грн/долар.

Вартість євро дещо зросла та наразі становить:

  • купівля – 41,04 грн/євро;

  • продаж – 41,20 грн/євро.

Курс долара знову вражатиме стабільністю?

Раніше ми вже вам розповідали про те, що з курсом гривні у березні якихось великих проблем очікувати не варто. Все через те, що він є похідним від міжнародної фінансової допомоги. Саме тому ситуація на ринку буде досить прогнозована, адже Україна отримує чимало цієї допомоги від інших країн.

Курс досить рухливий. Але в березні ще й аграрії будуть завозити валюту. Будуть фінансувати весняні польові роботи. Тому коридор коливання курсу може бути від 39 до 44 гривень, – говорить експерт, економіст та аналітик центру "Об'єднана Україна" Олексій Кущ.

Якщо вас зацікавила ця інформація, то про інші економічні зніми нашої країни на березень місяць ви можете прочитати у нашому матеріалі.

Наприклад, там ми розповідаємо також про те загальні тенденції здорожчання продуктів, які є зараз, скоріш за все збережуться. Тобто, продовольчий кошик за березень здорожчає десь на 1,2-1,5% при тому, що ціни на продукти зростатимуть по-різному.

Найбільше всього здорожчають саме овочі. Їх вартість зростатиме сезонно. Подорожчають цибуля та морква, хоча й зараз їхні цінники дуже змінилися. Картопля буде менше зростати в ціні, але загалом овочева група серйозно здорожчає.

Огірки та помідори також трошки зростуть в ціні, бо, скоріш за все, це буде імпорт. Це пов'язано з відсутністю електроенергії та її здорожчанням через використання дизельних генераторів, – каже член Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин.

Він також наголосив, що однозначно здорожчає хліб, бо зазвичай цей продукт щомісяця зростає в ціні приблизно на 1,5%. Щодо молочних продуктів, то їхня вартість може зрости, але несуттєво.

Раніше сайт Pro Гроші писав, яким буде курс долара через два місяці. Також ми повідомляли, що курс долара повернувся в минуле, та розповідали, як валюта знову привернула увагу українців.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.