Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Обмінники влаштували для українців свято: який курс долара 7 березня

Українські обмінні пункти 7 березня оновили показники курсу долара та понизили їх

Фото: НБУ, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Курс долара та євро в обмінниках України

Фото: НБУ, Pexels. Колаж: Pro Гроші

В першій половині дня 7 березня курс американської та європейської валюти в обмінниках України впав. Значних змін на ринку не відбулося. За прогнозами експертів, національна гривня втримає позиції найближчим часом.

Дані наводить моніторинговий портал Мінфін.

Курс долара та євро в обмінниках

Станом на 11:20 7 березня обмінні пункти пропонують долар за наступним курсом:

  • купівля – 38,63 грн/дол.;
  • продаж – 38,81 грн/дол.

Лише за одну добу курс купівлі впав на 36 копійок, продажу – на 29 копійок. Євро українці можуть обміняти, застосовуючи наступні показники:

  • купівля – 40,79 грн/євро;
  • продаж – 41,08 грн/євро.

Падіння курсу зачепило також європейську валюту. Ще минулої доби обмінники пропонували українцям продати євро на 21 копійку дорожче, а купити можна було за курсом, вищим на 7 копійок.

Курс долара та євро на готівковому ринку

Водночас у приватних осіб також оновилися курси валют. У вівторок, 7 березня, вартість купівлі долара тримається на рівні 38,73 грн/дол. (-15 коп.), продаж – 38,91 грн/дол. (-19 коп.). Євро на чорному ринку торгується за такими показниками: купівля – 40,90 грн/євро (-15 коп.), продаж – 41,12 грн/євро (-11 коп.).

 | Фото: Мінфін
 | Фото: Мінфін

Динаміка курсу долара та євро на чорному ринку

Фото: Мінфін

Динаміка курсу долара та євро на чорному ринку

Фото: Мінфін

Чи втримаються показники протягом тижня

Експерти очікують, що відчутні коливання на валютному ринку можуть відбуватися лише з євро. Курс долара не несе загрози для українців, оскільки суб’єктам, які займаються валютними операціями, не вигідно влаштовувати "гойдалки" для показників. Що стосується обмінників, вони, швидше за все, намагатимуться збільшити клієнтуру, щоб максимально заробити на різниці купівлі/продажу, отже рівень спреду (різниця між цінами на актив в один часовий проміжок) намагатимуться зберегти середній.

Гривня також втримає стабільність та не слабшатиме протягом найближчого часу. Навпаки, з кожним днем національна валюта потроху зміцнюється, чому допомагає періодична міжнародна фінансова допомога. Звісно, на значні позитивні зміни не варто сподіватися, зате потенційні проблеми з курсом теж можна відкинути.

На користь покращення працюють українські аграрії, які забезпечують фінансування весняних польових робіт. Тож у березні валюту завозитимуть більше, що сприятиме активізації оборотів.

Раніше сайт Pro Гроші писав, скільки коштує валюта в обмінниках та на чорному ринку. Також ми повідомляли, що черги за валютою розтягнуться на кілометри, і розповідали, який курс долара в банках України.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.