Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Криза на ринку праці: українцям масово не вистачає грошей до зарплати

Негативні наслідки кризи не відчули лише 20,5% працюючих громадян

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Через війну половина українців опинилися в скрутному фінансовому становищі

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Рівень доходу українців від початку війни зменшився. Майже 80% працюючих громадян відчули суттєві наслідки кризи. Частина співробітників втратила джерело доходу взагалі, а ті, хто зміг зберегти робоче місце, отримують неповну заробітну плату.

Такі дані опублікували на порталі з пошуку роботи grc.ua.

Більша частина громадян України відчуває нестачу коштів. Згідно з останніми дослідженнями порталу, майже 36% українцям не вистачає зарплати до кінця місяця. Час від часу з браком коштів стикається 30% опитаних працівників.

Як давно українці опинилися в нестабільному фінансовому становищі

Варто нагадати, що нинішня криза на ринку праці наклалася на вже сумнівну ситуацію після пандемії. Уже в січні 2022 року в Україні спостерігався високий рівень невдоволеністю заробітною платою.

18% українців зазначили, що грошей їм стало не вистачати останні рік-півтора.

Але переважна більшість, а саме 44% опитаних, почали відчувати брак коштів саме після початку повномасштабної війни.

Українці активно шукають вихід зі скрутного становища

Через кризу деякі громадяни вимушені почати більше працювати. Так, більша частина респондентів планує знайти другу роботу протягом наступних трьох місяців. Серед них 35% абсолютно впевнені, що почнуть шукати додатковий заробіток, і найімовірніше підуть на другу роботу 28,7%. Джерела додаткового доходу знайшли вже 6,4% опитаних.

Скільки українців уже втрали роботу

Понад 40% опитаних українців залишились без роботи. А ті, хто досі працюють, у більшості випадків відчули зниження доходів. Так, згідно з опитуванням, лише 22,7% людей продовжують працювати та отримувати зарплату у повному обсязі. При цьому ще на початку повномасштабної війни вони отримували лише частину зарплат, і роботодавці змогли повернути повні суми за кілька місяців. А от 22,5% опитаних зараз працюють, але отримують неповну зарплату.

Раніше сайт Pro Гроші розказував, як зміниться зарплата в 2023 році. Також ми писали про те, скільки заробляють затребувані фахівці в умовах війни.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.