Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Краще цього не робити: за що ПриватБанк безкомпромісно заблокує картку

Попри те що займатися P2P-торгівлею в Україні не заборонено, банківські установи безапеляційно блокують картки фізичних осіб через криптовалюту

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

ПриватБанк може без попередження заблокувати картку клієнта

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Маючи звичайну платіжну картку ПриватБанку, варто бути готовим до можливих проблем. Наприклад, блокування рахунку без попередження та відсутності можливості відновити доступ до власних коштів. Подібна ситуація часто виникає у клієнтів, які вирішують зайнятися торгівлею криптовалютними активами для заробітку.

Скаргу опублікували на порталі Мінфін у розділі відгуків.

Користувач, зареєстрований під ніком Serzhik88, розповів, що у жовтні спробував здійснити P2P-торгівлю, аби покращити власний фінансовий стан. Він розумів, що подібні маніпуляції з криптовалютою в Україні досі не врегулювали, але їх і не заборонили. Чоловік чесно виконував угоди і не вдавався до обману, втім через деякий час ПриватБанк припинив з ним співпрацю.

Клієнт надав усі необхідні документи стосовно походження коштів, а також підтверджувальні довідки про фінансові операції протягом останніх 6 місяців, щоб повернути доступ до картки. Але банк був безапеляційним і не дозволив розблокування.

"Мене ще й записали до спонсорів зброї масового знищення. Але люди займаються П2П не від того, що їм скучно. Багаті не займаються П2П. Це гарний спосіб покращити фінансове положення та купівельну спроможність для багатьох громадян з середнім і низьким рівнем доходу", – зауважив чоловік.

Від додав, що є багато шахраїв, які намагаються подібним чином заробляти кошти, але їх ПриватБанк чомусь не блокує. Користувач уточнив, що в Україні з часом легалізують операції з криптовалютою, тож банку варто переглянути свою політику щодо P2P-торгівлі та врегулювати питання з Міністерством фінансів.

Новий законопроєкт щодо віртуальних активів

Раніше ми розповідали, що у парламенті зареєстрували законопроєкт №10225-1 стосовно регулювання криптовалютної індустрії в Україні. Документ не лише визначає правовий статус віртуальних активів, але й встановлює ставки оподаткування для бізнесу. Наприклад, підприємцям запропонували такі податки на доходи:

  • 5% – протягом перших трьох років діяльності з криптовалютою;
  • 9% – наступні п’ять років;
  • 18% – ставка після восьми років.

На думку міністра цифрової трансформації Михайла Федорова, це досить проста і справедлива система, яка дозволить контролювати надходження у державний бюджет. Плюс законопроєкт містить ще кілька нововведень, зокрема, класифікацію цифрових активів і послуг відповідно до європейських стандартів, а також адаптацію рекомендацій стосовно фінансового моніторингу ринку.

Якщо пропозиції будуть проголосовані у Верховній Раді, то Україна зможе покращити власну інвестиційну привабливість завдяки розвитку такого динамічного сектору економіки як криптовалютний. Більше того, у нас з’явиться непогане середовище для бізнесу, який працює з віртуальними активами.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що штучний інтелект здивував прогнозом і розповідав, яким буде курс біткоїна на початку 2024 року. Також ми повідомляли, що ПриватБанк запустив нову технологію для клієнтів, яка може спростити їм життя.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.