Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Клієнти ПриватБанку стикнулися з проблемою: чому українцям повертають не всю суму

В українському банку зазначили, що актуальний курс валют завжди можна переглянути на іхньому сайті pb.ua

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Клієнти поскаржилися на ПриватБанк

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці поскаржилися, що в ПриватБанку інколи за повернені покупки в інтернет-магазинах перераховують менші суми. Банк надав свої пояснення.

Інформація взята з відгуків щодо діяльності банків на сайті Minfin.

Що відомо про скарги

В одному з відгуків зазначається, що на днях клієнт скасував угоду про покупку товару в онлайн-магазині. Продавець повернув кошти, але сума виявилась меншою. З'ясувалося, що банк прив’язує суму переведення до курсу долара.

"Це банк обманщиків, оминайте його стороною. Зробив покупку в інтернет-магазині, через кілька днів продавець скасував угоду і повернув мені гроші. Але на мій подив, сума була меншою. Коли я почав розбиратися, в чому справа, виявилося, що вони прив’язують суму переведення до курсу долара. Тобто ви заплатили за товар 100 доларів, а при поверненні отримаєте 90 доларів. І найдивовижніше, що ви ніколи не отримаєте більше тієї суми, що відправили, а тільки менше. Чомусь в інших банках яку суму ви відправили — таку ж вам і повернуть, незважаючи на курс валют", – йдеться у тексті скарги.

Яка позиція ПриватБанку

У банку відреагували на повідомлення та наголосили, що при здійсненні оплати в інтернеті на закордонних сайтах запит на оплату надходить у валюті. Тобто у разі оплати з гривневої картки здійснюється автоматична конвертація по картковому курсу продажу дійсному на момент проведення операції.

Зазначається, що, коли за такою операцією відбувається повернення коштів, то сума надходить у валюті та конвертується по курсу банку для купівлі валюти. Курс купівлі менший ніж курс продажу, тому виникає ситуація, при якій в гривні сума повертається менше.

"Це не забаганка банку, таким чином працює оплата і повернення коштів на закордонних сайтах. Банк дотримується правил міжнародної платіжної системи. Повна сума могла повернутись в тому випадку, якщо б сайт не запитав суму до списання, а лише зарезервував її на картці. Таким чином, якщо на момент повернення гроші ще знаходяться в резерві, а не списані за запитом сайту, сума платежу в повному обсязі знов стала б доступна на картці", – підсумували в ПриватБанку.

Які ще новини відомо про ПриватБанк

Раніше ми вже писали, що з 1 листопада 2023 року до 31 січня 2024 року клієнти ПриватБанку можуть отримати кешбек від 100 до 10 000 грн. Для цього потрібно зареєструватися подати заявку. Після цього – отримати на картку Mastercard переказ через систему RIA.

Зазначається, що необхідно мати картку Mastercard від ПриватБанку, бути повнолітнім клієнтом фінансової установи та мати ІПН.

Наголошується, що кешбеки будуть розігрувати протягом трьох етапів, причому кожен учасник матиме шанс перемогти в кожному з них. Переможців визначатимуть за допомогою сервісу random.org.ua серед усіх претендентів, які повністю виконали умови.

Раніше ми вже розповідали, кому ПриватБанк може виплатити по 6 660 гривень. Також ми пояснювали, чому банки активно блокують рахунки українців та що з цим робити.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.